Свързани новини

16.01.2022 14:01

Спортният министър маха вече уволнените от предшественика му Кузманов и вицето Василев шефове на тотото

Видян 5360 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

https://dai.ly/x56g5ohttpshttphttps://dai.ly/x56g5os://dai.ly/x56g5o://dai.ly/x56ghttps://dai.ly/x56g5ohttps://dai.ly/x56g5o5ohttps://dai.ly/x56g5ohttps://dai.ly/x56g5o

Голяма сеч от уволнения очакват служителите на ММС. Това им обеща спортният министър Радостин Василев.


„В понеделник, 17 януари т. г., уволнявам всички шефове на Тотото (БСТ) , на което съм принципал, договорил съм се с тях, закани се спортният министър - Една част от служителите в министерството ще бъдат дадени на прокуратура, започват проверки от ДАНС, АДФИ, НАП, полиция, съгласувал съм всичко това с премиера Кирил Петков, финансовия министър Асен Василев и вътрешния Бойко Рашков”.


Кого и кога от тотото ще уволни спортният министър Радостин Василев?


Възможно ли е той да уволни уволнените вече на 4 август 2021 г. от служебния спортен министър Андрей Кузманов изпълнителен директор и членове на Управителния съвет на тотото?


Обръщаме се към фактите, встрани от прекрасния пиар на новия министър. А те са следните:


През август 2021 г. служебният министър Андрей Кузманов започва множество проверки. Като част от тях подава към министъра на финансите тогава и сега Асен Василев, в новия кабинет той е и вицепремиер, документи за извършени нарушения. Двамата, заедно с НАП започват проверка на Българския Спортен Тотализатор и договорите за 25 млн. лв., подписани и платени в края на декември 2020 г. за физкултурни салони в страната, с изпълнители ДЗЗД-та с едни и същи водещи фирми. Срокът за проверката на НАП в БСТ е края на ноември, но се удължава, така че нищо ново под слънцето, а изчакване на старото да се финализира.


На срещата с федерациите  представители на спортните централи на глас заявиха на министър Василев също, че представената от него програма с козметични корекции, които са в допълнителен ущърб на федерациите, с автори проф. Д. Дашева и директора на Спорт за високи постижения Антоанета Бонева, е всъщност на ГЕРБ от 2015 г. и даже в самия документ това е видно, защото са цитирани „прогнози за 2015 г”: черно на бяло. Скандалът с Илияна Раева и медийният интерес засенчиха този „творчески труд“ и вероятно това е наложило „на умряло куче нож да се вади“, та гръмко обявиха уволнението на шефовете на тотото.


Те са уволнени със заповед от 4 август 2021 г. на служебния спортен министър Андрей Кузманов и всичко е съгласувано с Министерството на финансите в лицето на тогавашния служебен, сега редовен вицепремиер и министър на финансите Асен Василев, както и със служебния премиер Стефан Янев, сега министър на отбраната. Освен, че ММС е принципал на тотото, всички промени стават с одобрението на финансовото министерство, което отговаря за хазарта. Именно с одобрението на Василев и Янев спортният министър освобождава на 4 август 2021 г. УС на тотото. На 5 август 2021 г., четвъртък, ММС са изпратени и необходимите заявления в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 ганка 18.01.2022 11:59

    А,Краден Кралев,кога?

  • 003 Малина 16.01.2022 21:36

    Ха..ха..тая Раева е като карфица, на всяка власт бърза да се закарфичи! Ненаяла се!

  • 002 Ямайски мОрОни 16.01.2022 18:19

    Деменцията не подбира по възраст.

  • 001 Anonimen 16.01.2022 17:44

    Вече не знам какво да кажа!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак