Свързани новини

07.06.2009 18:58

61 сингнала за купени гласове разследва полицията

Видян 1565 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По 61 сигнала за купуване и продаване на гласове е работила полицията в страната от началото на изборния ден до 17 часа, БГНЕС по информация на пресцентъра на МВР.


21 от тях не са потвърдени, по 9 са образувани досъдебни производства, а по останалите проверките продължават. Досъдебните производства са образувани от районните прокуратури в Пловдив, Нова Загора, Бяла, Велико Търново, Плевен и Монтана. В два от случаите производствата са за организаторска дейност по купуване и продаване на гласове. Три са образуваните бързи производства /в рамките на седем дни/. Някои по-характерни случаи:
Към 08,00 ч. в полицейския участък в град Брусарци, област Монтана, е получен сигнал, че 60-годишният Г.Ш. от село Василовци е раздавал по 20 лв. на жители от селото, за да гласуват за определена политическа сила. При проведените оперативно-издирвателни действия са установени двама, получили по 20 лв. и положили подпис върху списъка. Оперативно-следствена група е установила и 60-годишния Г.Ш. При извършените процесуално следствени действия в него са открити 30 лв. Пред дежурен съдия единият от свидетелите е потвърдил сигнала. Работата по досъдебното производство продължава с цел установяване на други лица, получили парични суми от Г.Ш. Образувано е бързо полицейско производство по чл. 167, ал. 1 и ал. 2 от НК за “купуване на гласове”.
Около 10.30 ч. е получена информация, че в двора на СОУ “Пенчо Славейков” на ул.”Батак” в кв. “Столипиново” в Пловдив мъж от ромски произход прави списък на лица, които отиват да гласуват. Незабавно са изпратени служители от криминална полиция, които са установили пловдивчанина П.П., който бил в двора на училището и носел списък с данните на 30 лица. Той е отведен в РУ на МВР където дал информация, че друг жител на квартал “Столипиново” му възложил да изготви списък на хора, които да гласуват с определена бюлетина, като след края на изборният ден на същите ще бъде заплатена сумата от 30 лева.
В РУ Нова Загора е получен сигнал, че жител на село Баня община Нова Загора, държал в себе си лични карти на свои съселяни, имащи право на глас, които все още не са гласували. При извършената проверка са установени свидетели - очевидци. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.
В РУ МВР град Полски Тръмбеш, област Велико Търново, е получен сигнал за купуване на гласове в село Раданово. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ МВР с постановление на Великотърновска районна прокуратура за престъпление по чл. 167, ал. 3 от НК.
Няма информация за груби нарушения на обществения ред и тежки криминални престъпления. Не са регистрирани сигнали за неправомерната употреба на огнестрелно оръжие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да обърнете внимание към детайлите във вашата работа

Денят е подходящ да обърнете внимание към детайлите