Свързани новини

13.01.2022 10:12

Протестът на Възраждане е хулиганска проява: Продължаваме промяната

Видян 1188 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Продължаваме промяната" разкритикува с декларация от парламентарната трибуна протеста на "Възраждане" срещу зеления сертификат. От името на парламентарната група депутатът Николай Ангов обвини партията на Костадин Костадинов, че е подложила "на риск живота на протестиращите".


"Организирането на хора да пътуват с автобуси, насърчавайки ги да не използват лични предпазни средства, е нищо повече от безразсъдна хулиганска проява", заяви депутатът Николай Ангов в декларация на ПП.


Поставен е на риск животът на протестиращите, защото депутатите от Възраждане ще развеят депутатските си карти и ще бъдат приети в болници, а това е лукс, който останалите нямат, напомни той какво би станало, ако след протеста има заразени.


Ангов изтъкна, че само вчера от коронавируса са починали 77 души, а в продължение на две години се събуждаме с цифри за заболеваемостта и броя на жертвите.


"Много хора се притесняват за себе си, за своите близки и за работата си. Една шепа хора обаче виждат възможност за политически дивидент. Не е време за създаване на фалшиви новини и да излъчваме пропаганда, която отрича науката", заяви депутатът от ПП.


"Нека оставим егото си, нека се постараем да намалим броя загинали българи в тази пандемия. Призовавам дори онези, които наричат ваксината експериментална течност, нека последват примера на депутатите от Възраждане и да се ваксинират. Нека спасим човешки животи", заяви Ангов.


Той съобщи, че управляващите ще обсъждат темата за отхлабване на противоепидемичните мерки след преминаване на сегашната вълна.


А председателстващият пленарното заседание Кристиан Вигенин вметна след декларацията, че може би някои действия от вчера трябва да влязат за обсъждане в етичната парламентарна комисия, визирайки депутати от Възраждане. Част от тях по време на протеста опитаха да отворят вратите на Народното събрание и да пуснат вътре протестиращите.


 


Депутатите, които днес са под карантина, вече са 9 на брой. Към участващите дистанционно в заседанието се присъедини Анна Александрова от ГЕРБ.


 


Източник: dnes.dir.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп