Свързани новини

12.01.2022 15:16

Готвим нов пандемичен план: Шефът на кабинета Петков

Видян 1527 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на кабинета Петков Лена Бориславова коментира в ефира на NOVA случващото се на протеста пред Народното събрание, както и евентуалното въвеждане на нови противоепидемични мерки.


Правителството и представители на редица министерства от около седмица готвят нов пандемичен план, който днес е бил обсъден на оперативно заседание на Министерския съвет. Все още се изчистват детайлите по него и той ще бъде представен в най-кратък срок, увери Бориславова. Във въпросния план щяло да бъде посочено много ясно как и кога да се въвеждат и прилагат нови мерки.


"Специално внимание обръщаме на учениците. Целта е те да се задържат в класните стаи възможно най-дълго. Освен това мерките вече няма да се въвеждат на база общ брой заболели. Водещ ще е критерият за процент заети интензивни легла", обясни още началникът на кабинета.


"Надявам се, че протестът пред парламента ще се запази в разумни рамки. Искаме гражданите да знаят, че мерките, които се обсъждат, ще бъдат съобразени с това какво е най-добро за целия български народ", увери Бориславова. И допълни, че "последното желание на правителството е да затваря бизнеси и да налага ограничения на хората". Бориславова обаче подчерта, че ако здравните експерти преценят, че такива мерки ще спасят човешки животи, все пак ще се прибегне до "ограничаване правата на гражданите".


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог