Свързани новини

12.01.2022 13:48

САЩ настояват за обяснение, тъй като Русия започва нови учения близо до Украйна

Видян 2821 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако Русия иска да сключи сделка за гаранции за сигурност, тя трябва да спре военните учения близо до украинската граница или да предостави разяснения и да бъде прозрачна относно движението на войските, настоя Държавният департамент на САЩ, предаде RT.

Коментарите на говорителя Нед Прайс, направени във вторник, дойдоха само часове, след като Русия обяви нови учения в регионите Воронеж, Белгород, Брянск и Смоленск, всички от които се намират на западната граница на Русия.

„Деескалацията в този контекст би накарала руските войски да се върнат в казармите си, тези учения да бъдат обяснени или да спрат, за да се върне това тежко въоръжение в своите редовни места за съхранение“, каза Прайс пред репортери.


В понеделник представители на Русия и САЩ проведоха разговори в Женева, за да обсъдят предложенията за сигурност, публикувани от Москва миналия месец. Двустранната среща на върха се състоя след като се твърди, че 100 000 руски войници са били преместени към украинската граница, което породи опасения, че се планира инвазия в близко бъдеще. По време на преговорите САЩ поискаха Русия да деескалира, като изведе силите си от границата и се премести в редовни бази.

В понеделник Западният военен окръг на Русия обяви чисто нови учения на полигоните в Европейска Русия, състоящи се от около 3000 военнослужещи и 300 единици военно оборудване.

„Основният фокус на тактическото учение ще бъде


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 13.01.2022 09:13

    Западът раздухва и иска да запали война в Европа,а нашите политици си мълчат и навеждат-послушни-как станаха такива,че да ги мачкат и да не седържат достойно

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне