Свързани новини

12.01.2022 09:56

Кирил Петков проведе онлайн среща с ръководствата на работодателски организации

Видян 762 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Кирил Петков проведе вчера онлайн среща с ръководствата на петте национално представителни работодателски организации  – АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ, както и с представители на ръководството на Българската асоциация на металургичната индустрия.


Акцент в разговора бяха цените на енергоносителите и вариантите държавата да помогне на бизнеса за преодоляване на ценовия скок. Обсъдени бяха възможностите тези помощи най-адекватно да стигнат до бизнеса. Беше дискутиран и новият подход на правителството за реакция на здравната криза, който е базиран на максимална практичност и равнопоставеност. Целта е да се запазят работещите бизнеси, без да се пренебрегва обаче потенциална опасност за живота и здравето на хората от прекомерното натоварване на здравната система.


Премиерът Кирил Петков изказа ясното си становище, че правителството е тук, за да помага и сподели, че задачата на кабинета е да преразпределя най-ефективно създадената от бизнеса стойност. Министър-председателят акцентира, че кабинетът ще служи на бизнеса, а не обратното. За премиера целта нулева корупция е постижима единствено с обединените усилия на бизнеса и Министерския съвет. Петков призова да не остане нито един сигнал за корупция, достигнал и до работодателските организации, и до кабинета, който да не е разследван. „Прогресът  и промяната на нашата икономика зависят само от общите ни действия и непрекъснатия и добър диалог“, заяви категорично министър-председателят Кирил Петков в рамките на срещата.


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?