10.01.2022 13:01

Кметицата на Кр.село отива на прокурор

Видян 1541 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметицата на Красно село Росина Станиславова е извършвала злоупотреби при отдаване под наем на общинско имущество. Това е само едно от десетките й прегрешения, заради които по петите й тръгват прокурори.


Това се казва в официално съобщение от КПКОНПИ, която на 2 декември нахлу в общината и иззе важни документи за далаверите в скандалната софийска община.


Разследващите органи са установили още незаконосъобразни действия на общинската администрация, изразяващи се в умишлено забавяне на издаване на административни актове, фиктивно назначаване на служители по европейски проекти с цел лично обогатяване и други груби нарушения на законодателството.


Това е трета акция на КПКОНПИ срещу скандалната кметица. Преди това тя бе уличена в конфликт на интереси, заради назначението на дъщеря си по европейски проект, както и в злоупотреби по усвояването на евросредства по проект „Топъл обяд“. И двете решения се обжалват от Станиславова пред съда.


КПКОНПИ е проверявала начина на издаване на административни актове, данни за фиктивни назначения, както и харчене на публични средства с цел лично облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица.


Най-скандалните данни, които е открила комисията „Цацаров“ са, че длъжностно лице от община Красно село е прибирало по 10 на сто от непредвидените разходи по реконструкцията транспортна инфраструктурна мрежа на територията на СО - район „Красно село“. За целта са използвани подставени лица или фирми-„бушони“. Общата сума по програмата е близо 1,2 млн. лв.


Назначавани са социални асистенти по оперативна програма „Патронажна грижа“, без те да извършват реална дейност. Със заповед на Росина Станиславова, по програмата са зачислени лични автомобили, които са отчитали изразходено гориво, без да са използвани по предназначение.


Трайна практика в общината е да се бавят умишлено разрешения за строеж или други разрешителни, срещу което да се искат „срещи“ със засегнатите лица. Ясно е, че на тези срещи не е ставало въпрос за времето, констатират експерти. Облагоделствана е и застрахователна компания, като умишлено е завишена оценката на застрахованото имущество с цел формиране на по-висока застрахователна премия, констатират още експертите на Цацаров.


Експерти коментират, че след тези разкрития Станиславова няма как да се укрие. Причината е, че толкова явни злоупотреби няма как да бъдат заметени под килима, дори от кметицата на Красно село, която успява постоянно да се укрива от правосъдието.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне