Свързани новини

09.01.2022 11:50

ГЕРБ иска изслушване на социалния министър заради пенсиите

Видян 1171 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От ГЕРБ ще поискат изслушване на министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков в Народното събрание. Настояването им е свързано с пенсиите, като ще настояват да научат каква е причината, поради която част от пенсионерите са останали по думите им „ощетени”. „С компенсациите може да стане допълнително объркване”, алармира бившият социален министър Деница Сачева на брифинг на партията днес. Тя посочи още, че няма как да бъдат простени допълнителни грешки с пенсионерите, съобщава Нова телевизия.


„Темата изисква изключителна компетентност и не може да продължава да бъде политическа дъвка. Господин Василев, Гьоков и Радев трябва да отговарят какво се случи с българските пенсионери и защо те се чувстват излъгани”, добави Сачева.

Десислава Атанасова коментира информацията за изтичане на лични данни от регистъра БУЛСТАТ. „Единият министър, този на правосъдието, твърди, че теч няма, а другият твърди, че е имало, но това не е голям проблем”, заяви тя.

Атанасова посочи, че самата тя, Томислав Дончев, както и други политици са с изтекли лични данни. „За информацията, която регистър БУЛСТАТ съдържа, е ясно, че е предоставена доброволно. Но могат ли да идентифицират мен с трите ми имена, ЕГН, адрес, телефон - могат. Тоест, има теч на лични данни”, категоричен е председателят на ПГ на ГЕРБ.

Депутатът определи думите, че нищо не се е случило и 300 000 българи не са застрашени като категорична лъжа. „Хубаво е, че имаме министър на електронното управление, хубаво е, че министър Йорданова осъзна за редица проблеми в подчинените ѝ агенции”, допълни тя и попита какво е предприето по темата.


„Следва да се уточни допуснат ли е пробив в защитата на личните данни на над 300 000 души със свободни професии от регистър БУЛСТАТ. Според нас - да, категорично”, каза още Атанасова.


 


 


 





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей