Свързани новини

07.01.2022 13:29

Президентът на Казахстан издаде заповед за стрелба без предупреждение

Видян 2737 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев каза днес, че е наредил на силите за сигурност да откриват стрелба без предупреждение, в случай че размириците продължат. Той добави, че онези, които не се предадат, ще бъдат "ликвидирани", предаде Ройтерс. Близо 20 000 "бандити" атакуваха финансовата столица Алмати и рушат държавна собственост, каза в телевизионно обръщение президентът, предаде Медиапул.

По думите му миротворческите сили от Русия и съседни страни са пристигнали по молба на Казахстан и са временно в страната, за да гарантират сигурността. Токаев благодари също на руския президент Владимир Путин, както и на лидерите на Китай, Узбекистан и Турция за тяхното съдействие в потушаването на размириците.

Започналите в Казахстан на 2 януари масови протести срещу поскъпването на горивата прераснаха в безредици. Президентът разпусна правителството и обяви извънредно положение. По негово искане доминираната от Москва Организация на договора за колективна сигурност (ОДКС) изпрати в Казахстан миротворчески сили за стабилизиране на обстановката. По данни на властите, в момента конституционният ред като цяло вече е възстановен във всички региони на страната.

Токаев отхвърли всяка възможност за преговори с протестиращите и обеща "ликвидиране" на "въоръжените бандити" след няколко дни на кървави размирици в страната.

Тяхната ликвидация "ще бъде завършена скоро", добави президентът в телевизионно обръщение. Според Токаев най-големият град в страната Алмати е бил атакуван от "20 000 бандити" с "ясен план" и "високо ниво на бойна подготовка".

По-рано Министерство на вътрешните работи на Казахстан съобщи, че при размириците в страната са били ликвидирани 26 "въоръжени престъпници" и са арестувани над 3000 души, предаде Ройтерс. "Задържани са над 3000 престъпници, ликвидирани са 26, а още 18 въоръжени терористи са ранени", съобщи и казахстанската телевизия "Хабар 24", която също


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и