Свързани новини

07.01.2022 09:34

3000 км пътища ще ремонтираме т.г.: Г.Караджов

Видян 1966 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Бързо, качествено, законно!
Така ще се строи и ремонтира вече в България. И няма значение дали става въпрос за магистрали, третокласни пътища или малки улички в общини. Цената и сроковете ще бъдат ясно записани и гарантирани с договори, възложени с открити обществени поръчки. Порочните инхаус възлагания, които доведоха до невероятен хаос в пътното строителство, вече няма да се прилагат.
Знам, че за мнозина това звучи невероятно. Знам и че няма да е лесно, като се има предвид тежкото наследство от дългосрочни договори за милиони с неясни ангажименти и минимални гаранции. Знам, че ще има обективни пречки и откровен саботаж, особено от фирми-фаворити на досегашната власт, които са били абонирани за апетитни поръчки. Но все някога трябва да се започне. Защото иначе ще продължим да харчим огромни пари за лоши пътища.
И това не са намерения за далечното бъдеще. Още през тази година планираме да ремонтираме над 3000 км пътища и съоръжения на обща стойност 2,8 млрд. лв. Предложенията за най-належащите за ремонт пътни участъци са подадени от ръководителите на областните пътни управления в страната и обхващат 2917 км пътища и 163 км магистрални участъци в лошо състояние. Списъкът ще бъде качен на страницата на МРРБ. Там ще бъдат отразени и обявените обществени поръчки, кой ги е спечелил, за колко и в какви срокове работата трябва да бъде свършена. Така всеки ще може да следи за изпълнението и да подава сигнали за евентуални нарушения. Защото когато се харчат публични средства, всичко трябва да е прозрачно, а не


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци