Свързани новини

06.01.2022 14:53

Нинова отлага конгреса? Не била подавала и оставка!

Видян 8624 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"След неприсъствения червен пленум между Коледа и Нова година, който изключи изненадващо основния опозиционер на председателката в оставка и вицепремиер Корнелия Нинова, тя е намекнала пред членове на Изпълнителното бюро, че най-вероятно най-висшият орган на Столетницата няма да се събере през януари, както бе планувано. На него трябваше да бъде констатирана оставката й като лидер на партията, след изборната загуба на вота през ноември, въпреки че БСП стана коалиционен партньор в кабинета на Кирил Петков, а Нинова получи поста на негов заместник и министър на икономиката и индустрията информация на Lupa.bg до средата на месеца, за когато трябваше да бъде насрочен конгресът, бесепарите, близки до председателката, изчислили, че новият ковид вариант ще залее страната и заболеваемостта ще скочи до невиждани нива. Това, надявали се те, ще продиктува и издаването на здравна заповед за ограничаване на масовите мероприятия, включително конгреси и фестивали", пише сайтът. Джобната медия на Нинова - Епицентър на Мадам В., пък съобщава, че всъщност председателката не била подавала оставка - нищо, че всички сме свидетели, че го стори, а тепърва щяла да го прави на конгреса. Напомняме, че за втори пореден път Корнелия, уж юрист, играе този номер, който е забранен от устава на БСП. Там ясно е записан двукратно нарушеният от нея алгоритъм. В чл. 17 изрично пише, че след оставка на лидера, Националният съвет избира заместник-председател, който да изпълнява функциите до конгрес. На него вече се идва до член 31 от устава, който ЧРЕЗ КОНСТАТИРАНЕ, НЕ ГЛАСУВАНЕ НА ОСТАВКАТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ осигурява нормативно тази процедура на заседанието на висшия орган на партията. Нинова играе силово, но явно изпитва огромен страх, че


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 08.01.2022 08:36

    крайно време е останалите свестни"социалисти"да си направят нова партийка-в тази няма развитие,нито социалност.Стоят в БСП само за да си получават заплатите повечето от т.н."социалисти".Само К.Нинова ли има право да свиква национален съвет или конгрес?Тя да не е новият.този път червен,Б.Б.?Ставате жалки,господа БСП-ари!Не можете да си оправите собствения двор,а сте тръгнали да оправяте селото,в случая държавата!

  • 001 Anonimen 06.01.2022 16:29

    Колко е евтина тази шматка Курнела! Да си продаде достойнството! И децата вече разбраха, че е толкова корумпирана, че да не може никой да я премести от председаттелското място! Ама те и червените глупаци са си виновни!

RSS

Най-нови

 Tesla

Tesla съкращава повече от 10% от работната сила

Tesla ще съкрати повече от 10% от служителите ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог