Свързани новини

04.01.2022 18:07

Прокуратурата: Рашков не посочи на разпита никакви конкретни лица и места

Видян 1335 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доц. Бойко Рашков, министър на вътрешните работи, се яви в сградата на Софийска градска прокуратура (СГП) и беше разпитан в качеството на свидетел от наблюдаващ прокурор по делото за изпиране на пари, предназначени за ЛОТ-5 от Автомагистрала „Хемус“, добило обществена популярност като делото „Хемус“, Софийска градска прокуратура (СГП). Това съобщиха от пресцентъра на СГП.

Решението за провеждане на разпит на министър Рашков е взето от наблюдаващите прокурори във връзка с негово изявление на 23 декември 2021 г. в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ на Българско национално радио (БНР), а именно: „За мен не е тайна къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес наблюдавам реакциите на някои хора, които живо се интересуват, едва ли не очакват по ефира да кажа докъде сме стигнали, да предприемат едни действия, вероятно едни куфари и да заминат – я за Дубай, или някъде другаде“.
Министър Рашков е редовно призован в качеството му на свидетел за две дати – 30 декември 2021 г. от 10.00 часа и от 14:00 часа днес.
Преди разпита доц. Рашков е бил запознат с правата и задълженията си като свидетел в съответствие с установената в закона процедура за провеждане на разпит и е бил поканен да изложи във формата на свободен разказ всичко, което му е известно във връзка с разследването по делото „Хемус“, след което му бяха поставени допълнителни въпроси.
Разпитът е проведен по общия ред, като по искане на свидетеля Рашков не е направен запис.

„По време на разпита му в сградата на СГП Рашков в качеството си на свидетел не посочи никаква конкретика, включително не посочи конкретни лица и места, на които евентуално да са предавани и/или укривани парични средства, предмет на разследване по делото. Свидетелят Бойко Рашков определи изказванията си пред БНР като „политически“ и заяви, че „не могат да бъдат други“.
Разследването ще продължи съгласно предварително очертания от екипа от наблюдаващи прокурори план за събиране и проверка на доказателства“, изтъкват от СГП.

Снимка: БГНЕС




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец