Свързани новини

02.01.2022 09:03

Природният газ поскъпва с малко над 30%

Видян 2113 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Природният газ поскъпва с малко над 30 процента от днес, реши окончателно Комисията за енергийно и водно регулиране. Така през януари синьото гориво ще струва 133 лева и 41 стотинки за мегаватчас без такси и налози, предаде БНР.


По този повод от енергийния регулатор за пореден път призоваха, да се намери начин за компенсиране на топлофикациите и останалите потребители на природен газ в страната.


Януарският скок се дължи на поскъпването на газа на международните пазари, но дори и при това увеличение цената в България остава много по-ниска от тази на европейските борси, заявяват от „Булгаргаз“.


Според тях поскъпването не би могло да се избегне, дори и ако България получаваше всички договорени количества азерски газ, а не както сега -  една трета.


Аргументът на "Булгаргаз" е, че през зимните месеци дори цялото договорено количество азерски газ не е достатъчно да задоволи дори една четвърт от потреблението в България.


"Азерският газ не е и не може да бъде решение на проблема с високите цени на международните петролни и газови пазари", посочват още от „Булгаргаз“.


Още през декември стана ясно, че повишението на цената на синьото гориво ще е по-голямо от прогнозираните първоначално 14 процента, тъй като цените на газа на европейските борси, от които зависят и равнищата у нас, нарастваха почти през целия период.

Преди дни по време на общественото обсъждане на цените председателят на енергийния регулатор Иван Иванов посочи:


"В последните 20 цената на природния газ на европейските газови хъбове


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 02.01.2022 23:07

    Съвсем случайно Булгаргаз няма ли дългогодишен договор с някакви конкретни цени? Какво ни интересува какви са цените по борсите в момента, след като има договори? Все едно имаш договор с Виваком за 2г с цена 15лв, а утре новите планове са от 100 лв нагоре. Е, какво те засяга цената от 100лв, ако имаш още година и половина до изтичане? Някой май се чуди как да лъже и краде.

  • 002 Лекуващ лекар 02.01.2022 09:46

    И още ПО – ЛОШО ще става !!!! Преди 32 години всички бяхме ваксинирани, не по своя воля с вирусът на демокрацията и затова сега ще измираме като мухи !!! Защо трябва НИЕ да плащаме за простотиите на брюкселските зелки ??? ВАШТ@ МАМА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА !!!

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 02.01.2022 09:45

    Сега и у нас, в кочината Булгаристан ще ни се вдигне БВП-то титанично с това поскъпване на тока и газа, като ще изпреварим и ние Русия, със сигурност !!! Защото всички НИЕ пуделите в захлас слушаме и се прехласваме по думите на пияницата Чърчил – „УСПЕХЪТ Е СПОСОБНОСТТА ДА ВЪРВИШ ОТ ПРОВАЛ КЪМ ПРОВАЛ БЕЗ ДА ГУБИШ ЕНТУСИАЗМА СИ“!!! Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава!" АМИН !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв