Свързани новини

30.12.2021 09:33

София без заря за ЧНГ

Видян 1932 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София се отказва от зарята в новогодишната нощ. Два дни преди да посрещнем 2022 година, кметът Йорднака Фандъкова се присъедини към призива на Фондация "Четири лапи" общините да отменят новогодишното шоу с фойерверки. Без заря остава и Стара Загора. В столицата парите за пиротехника ще се използват за светлинно шоу в навечерието на Нова година, предаде Нова тв.


Запознайте се с госпожица Шелдина Табова: двугодишно клепоухо зайче, което не се страхува от почти нищо. Освен от новата прахосмукачка-робот. Колкото и смела да е 364 дни в годината, нощта на 31 декември срещу 1 януари е предизвикателство за всяко зайче като Шелдина.


"Би било супер всеки да осъзнае какво причинява с едни красиви уж наглед бомбички до какво може да се стигне. Сърцето им може да изкочи", обясни Нина Табова от фондацията. 
„Красивото за нас е ужасяващо за тях” – така "Четири лапи" призова за поредна година да се сложи край на зарята в празничната нощ. Заради рисковете, които крие за животните. 


"За тях светлините и шумът от фойерверките са изключително стресиращи – могат да доведат до редица тежки заболявания на централната нервна система", допълниха природозащитниците. 


Вносители и търговци на фойерверки обаче се обявиха против това новогодишната заря да остане в историята. 


"В миналите години се е гърмяло много по-безразборно. Това, което е било преди, когато са правени самоделки, имаше голям черен пазар – беше съвсем различно. В момента почти няма инциденти", обясни Тодор Попов, вносител на фойерверки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 отстраняване 30.12.2021 09:52

    Нефелната и непригодна за позицията, която заема Фандъкова за пореден път остави европейската столица София с новогодишна украса от частни фирми и на всякъде се виждат само реклами, кацнали върху светеща украса. Сраз и осъдително, при положение, че тази жена за 12 г "кметуване" ощети столичани с много милиарди и превърна столицата в златна кочина

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион