Свързани новини

29.12.2021 11:22

Прокуратурата вика Рашков на разпит по делото Хемус

Видян 1933 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вътрешният министър Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит в СГП по делото Хемус, обяви говорителката на СГП Десислава Петрова. ВИЖ ВИДЕО ТУК!


По думите й това се налага във връзка с думи на Рашков от 23 декември, изказани в ефира на БНР. Петрова цитира точното изказване на вътрешния министър: „За мен не е тайна къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес наблюдавам реакциите на някои хора, които живо се интересуват и едва ли не очакват по ефира да кажа докъде сме сигнали, да предприемат едни действия, едни куфари и да заминат я за Дубай, я за някъде другаде”.


„От казаното следва, че Рашков разполага с конкретна информация за начините на трансфериране на финансовите средства, като и за нахождението им и крайните им получатели, макар тази информация да не е докладвана от ГДБОП в СГП”, каза тя.


Петрова заяви още, че тези обстоятелства имат не само обществено значение, но са важни и за разследването.


„Ето защо той се явява основен свидетел, който би могъл да спомогне за установяване на обективната истина по делото, което е в интерес на българските граждани. С оглед на това той ще бъде призован, за да даде в качеството си на свидетел показания относно това каква информация му е известна”, посочи Десислава Петрова.


 В същото време обаче ГДБОП не са предоставили на прокуратурата никаква информация относно движението на 53 млн., за които е обвинен Борислав Колев. 


Въпреки че дълго време не беше известно изобщо да работи по аферата Хемус и стигна до скандал с МВР по въпроса, прокуратурата се опита да обясни, че всъщност тя е единствената, която прави нещо по разследването.



Десислава Петрова съобщи още, че Борислав Колев е бил разпитан на 22 декември пред съдия. С него е бил проведен и следствен експеримент.  В същото време той 3 пъти е отказвал да даде обяснение пред служителите на МВР и е изразил недоверие към ГДБОП по думите на Петрова.


Припомняме, че миналата седмица единственият обвиняем по аферата Борислав Колев поиска да разкаже за схемата и настоя за лична среща с вътрешния министър. Разпитът беше проведен в Софийската градска прокуратура, като Колев беше придружен от адвоката си. Там присъства и главният прокурор Иван Гешев. Според съобщение на държавното обвинение Борислав Колев е посочил конкретни имена, свързани с казуса и е поискал да не му бъде търсена наказателна отговорност. По-рано през същия ден Колев се срещна и с вътрешния министър Бойко Рашков.



Говорителят на СГП обяви и, че предметът на разследването по настоящото досъдебно производство е в значително по-голям обем и не включва единствено дейността на обвиняемия. Разследва се още дейността на множество юридически и физически лица, за които има данни за съпричастност при трансфера на паричните средства – от първоначалното търговско дружество, получател на средствата, през посредниците от т. нар. „фирми-бушони“ и до възможните крайни получатели, заяви Петрова Отделно от това в СГП се наблюдава и друго досъдебно производство за данъчно престъпление.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв