Свързани новини

26.12.2021 17:22

Световната икономика ще достигне 100 трилиона долара през 2022 г. за първи път

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световната икономическа продукция ще надхвърли 100 трилиона долара за първи път през следващата година и на Китай ще отнеме малко повече време, отколкото се смяташе преди, за да изпревари САЩ като икономика номер 1, сочи доклад, предаде Ройтерс.


Британската консултантска компания Cebr прогнозира, че Китай ще стане водещата икономика в света в доларово изражение през 2030 г., две години по-късно спрямо прогнозата в миналогодишния доклад World Economic League Table.

Индия изглежда ще изпревари Франция през следващата година, а през 2023 г. и Великобритания, заемайки мястото на шеста по големина икономика, допълват от Cebr.

“Важният проблем през това десетилетие е как икономиките ще се справят с инфлацията, която сега достига 6,8% в Съединените щати“, твърди заместник-председателят Дъглас Макуилямс.

Световният брутен вътрешен продукт ще бъде подкрепен от продължаващото възстановяване от пандемията, но, ако инфлацията продължи да се ускорява, за политиците може да е по-трудно да избегнат връщането на икономиките към рецесията, коментира базираният в Лондон мозъчен тръст.

Същевременно докладът показва, че икономиката на Германия е на път да изпревари тази на Япония през 2033 г. Русия ще стане икономика от Топ 10 до 2036 г., а Индонезия изглежда е на път да вземе деветото място през 2034 г.


 


 


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и