Свързани новини

23.12.2021 11:13

Дават 75 лв. на всеки ваксиниран пенсионер (Видео)

Видян 4053 пъти | Коментари 19
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

75 лева добавка към пенсиите на всеки, решил да се ваксинира, обяви премиерът Кирил Петков, който представи нови икономически стимули за ваксинация на изявление в Министерския съвет. Пари ще получат и всички над 65 години, които си поставят бустерна доза. Програмата ще бъде отворена от началото на януари до 30 юни. ВИЖ ВИДЕО ТУК!


"Надеждата ни е, че ако през януари или февруари успеем да ваксинираме 300 000 от нашите съграждани над 65 години, това би трябвало да ограничи възможността за запълване на болниците в следващата вълна с осезаем процент", обясни Петков. 


Той подчерта, че това е доброволна мярка и никой няма да бъде задължаван.


"Имаме и една обществена отговорност. От индивидуалните решения на всеки от нас зависи дали през следващите месеци отново ще имаме запълнени болници, дали държавният бюджет ще изхрачва ужасно много пари за лечението на COVID пациенти, дали хора с други болести ще могат да отиват до болниците, дали нашите деца ще могат да учат свободно, дали нашите близки ще бъдат здрави. Време е да запретнем ръкави", призова Петков.


„Основен приоритет на българското правителство остава да нямаме толкова много хора, починали от COVID, да има максимално облекчение на болниците и най-вече да защитим възрастните хора, които са в най-голям риск", посочи той. Премиерът изрази съжаление, че страната остава с най-ниски нива на ваксинация в Европа. Според него има опасност България да стане COVID дестинация.


Правителството обмисля да дава по 75 лева добавка към пенсиите на всички хора, които се ваксинират, каза по-рано днес премиерът Кирил Петков по време на разговор със своя съветник по въпросите на Covid-19 проф. Радка Аргирова. Сумата ще се дава независимо коя доза се поставя, но ще бъде еднократна. Петков смята, че така може да се увеличи броят на ваксинираните с 300 хиляди.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 019 няма ли край мъката българска 26.12.2021 15:09

    Кирчо, който вече се показва като изпечен мошеник, вместо в първия си ден на премиерството да подкупва пенсионерите като Мутрата, да беше се погрижил да имат пари да си купуват хляб и лекарства, а не да умират от мизерия и беднотия. Как ги дават тези дипломи в Харвард и за какво като нашия Кирчо се показа пълен неграмотник и непознаващ инфраструктурата на държавата, която управлява. Тотален провал, тотален срам и отврат, просто платен пласьор на препаратите на тези, които кредитират всички правителства

  • 018 Anonimen 25.12.2021 15:46

    Лайнарът ги подкупва да се самоубият!

  • 017 Anonimen 25.12.2021 13:32

    Съжалявам че гласувах за теб Кирчо - много съжалявам.

  • 016 Anonimen 24.12.2021 15:09

    Кирчо е една канадска ливада, горкия

  • 015 Anonimen 24.12.2021 15:01

    освен А,В, АВ и О има още много други кр. групи, но ти не ги знаеш, малкия, и се мислиш за голям специалист по история, генетика, еволюция и пр.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на