Свързани новини

22.12.2021 13:43

По 60 лв. добавка към пенсиите за първите шест месеца на 2022 г.

Видян 2810 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пенсионерите ще получават по 60 лева добавка към пенсиите за първите шест месеца на годината. Това обяви днес вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.
 Той определи и нов размер на социалната пенсия за старост, който от 25 декември ще е 170 лева при 148,71 лв. в момента.

Парите за добавките ще бъдат осигурени от преизпълнението на приходите в хазната, което е общо един милиард и 200 милиона лева.

Друга част от тази сума ще бъде насочена към бизнеса заради високите енергийни цени. Предложението на правителството трябва да бъде одобрено и от парламента.

750 милиона лева ще струва подпомагането на пенсионерите, обясни вицепремиерът Асен Василев:

„60 лева на пенсионер на месец за следващите шест месеца“.

    1,2 млрд. лв. са допълнителните приходи в бюджета, които ще разпределя парламентът

450 милиона лева, които също са част от преизпълнението от приходите, ще бъдат насочени към бизнеса заради високите цени на енергията.

Заедно с ресурси от други източници общо сумата нараства до милиард и 500 милиона лева, допълни премиерът Кирил Петков:

„Милиард и 300 милиона за тока и около 200 милиона за газта“.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Всеволод Саракаплюхин 23.12.2021 23:32

    В САЩ по закон, АБСОЛЮТНО ВСИЧКИТЕ хранитени продукти, продавани в магазините НЕ СЕ ОБЛАГАТ такси или както тука го наричате - ДДС! Такса и то от 10%, а не както в Мутроклептостан от 20%, се налага само за НЕХРАНИТЕЛНИТЕ ПРЕДМЕТИ. Алкохола и цигарите специално се облагат с доста по-висока от 10% такса, зависи кой е съответния щат.Много скъпите глезории, т.н.'луксозни' стоки, от рода на луксозните автомобили, струващи над $50,000 и други вещи,нямащи връзка с основните ЧОВЕШКИ НУЖДИ, като скъпи бижута, предмети на изкуството, се облагат със специална, допълнителна такса "луксозни стоки", която стига до 30%. А в Мутро-Клепто-СТАН, всичко е НАОПАКИ, облекчава се дълбокия джоб и живота на незаконо забогатялите клептомани и се СТЪЖНЯВА ЖИВОТА и ИЗПРАЗВА И БЕЗ ТОВА ПОЛУПРАЗНИЯ ДЖОБ на обикновените хора, т.н. пролите! Като толкова много искате да копирате всичко от САЩ, защо не възприемете и тяхното икономическо законодателство? Или си мислите, че сте по-умни от тях?

  • 003 Anonimen 23.12.2021 21:37

    Кирчо и Кокорчо тотално се провалиха още в първия ден на управлението си. Вместо да се загрижат за унизително ниския стандарт на българите, поради което нацията се топи, първото нещо, с което се заеха бяха принудителните ваксинации, за които даже дават стимул. При положение, че хората се чудят как да оцелеят да ги покупваш с пари за да се бодат с по няколко ваксини си е чиста проба престъпление. И Кокорчо да обясни защо социални пенсии се взимат от заработеното с десетилетия непосилен труд за да се даде на хора търтеи и мързели? Те са обект на социалното министерство и тази кражба и откровено обирджийство на съвестните хора трябва да спре все пак. И, защо заведенията, които са за развлечение, барабар с алкохола остават с 9% ДДС, а храните от първа необходимост за оцеляване нямат промяна, до като в богатите страни цените бяха замразени в началото на тази изкуствена пандемия

  • 002 Недоим Архимедоф, баклавар по аритметическите нАуки 23.12.2021 04:22

    До сега заради изборите даваха по 120 лв.отгоре. А сега след като си вги зеха изборите " увеличават" пенсиите, като ги НАМАЛЯВАТ с 60 лв. спрямо тези дето раздавахадо Декември, 2021?!? Бравос! Това е най-високото намаляване на пенсии от ,както маршала на сухопътните подводничари госин Бокаса падна от врания кон на властта!

  • 001 Кака Милка, професионален любител-историк с забежки и в световнат геополитика 23.12.2021 04:13

    Първо обезателно да подпомогнете тия едрите препродавачите на тока, с резервните частни ел. централи, подарени им от държавата за добро поведение! Щото те са на зор. Ковачки, Разкрачвачки, Догански ,Марица 1 и 3, много са. Нас хич и не ни мислете, ние пенсионерите сме си добре, знаем и две и двеста. Както казваше оная pretty мургавата убавица. министерката на какво беше, вече забравИхме, май на Прецедателството ни на ЕС-то, момата с ханш 1,75 м.,( на гладно, преди да е обядвала), Уиуето: "В пенсионерите е очевадно и недалновидно, държавата да 'инвестира'. Щото те и без това до някоя и друга година си заминават по етапния ред..." Така че тия 60 лв., дето едвам сте ги прежалили, за нас са твърде много пари, няма да можем да ги изхарчим. Дайте там по 2-3 лв,5лв. МАКС, колоко за комка или за 2-3 екстра кисели млекца, на месец и за сега това ни е пре доволно. А Февруари можем и без пенсия, щото той е много къс месец, няма и 30 дена.А като върнете една трета от тия блеснали по всичките медии 23-те милиона,дето сте открили за сега, от всичките откраднатите общо НАД 4 МИЛИАРДА, САМО от магистралата, може да метнете и по една близалка, 'захарно петле' за бонус, на човекопендионер... А цената на тока и другите ютилитис, няма нужда да ги замразявате , нека да си рипт на воля. Ние караме с по една крушка от 12,5 свещи, с по един 'ВеФ' на батерии и си пазим балтоните от абитуренския Бал от 1964 г., който ползваме 'парно substitute' !Пенсионера не се плаши от вдигне на цените на тока и парното! Но пасаран, както казват монголците.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на