Свързани новини

21.12.2021 19:42

КЕВР да преизчисли предложеното повишение на ток, парно и газ: Георги Ангелов, топикономист

Видян 2518 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"На база на предложените днес от правителството компенсаторни мерки за 1.5 милиарда лева , енергийният регулатор КЕВР би трябвало да вкара новите данни в своите формули и да преизчисли предложеното повишение на ток, парно и газ. По-конкретно, КЕВР може да обяви, че токът за домакинствата леко ще поевтинее, парното ще остане на същите цени както беше през лятото, а цената на газа за домакинствата ще се върне на цените от лятото. Съответно, на база на тези нови изчисления парламентът може да премахне мораториума.


Не е толкова сложно - като голям производител на ток България печели милиарди от скъпия ток на международните пазари и просто е нужен механизъм, по който част от тези печалби да се използват за компенсиране на засегнатите. Не знам защо толкова се драматизира цялата ситуация, но след като има пари може да се намери решение, което да е благоприятно за всички", пише топикономистът Георги Ангелов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Акъдемиг по Топ Економиските въпроси от ЕОД-Горубляне Ентерпрайс предвижда невероятни в буквалния смисъл на думата , благини 22.12.2021 08:51

    От вход Б на нашия блок, кака Сийка ни казА, че вместо да увеличат цената на парното и тока с тея така дълго лелеяни само 30% щели да го увеличат с много по-малко и по-щадящо за потребителите, само с 29,98%. А минималните пенсии, вместо с 30% , щели да бъдат увеличени с далеч много повече, с цели 0.3%! Усеща се вече и в смога,който вдишваме, че вече продължаваме промяната с много по-бързи темпове! А и ни обещаха, обаче само ако слушаме, да помолят ЕС-то, да обявят пред Целия Свят,че в България никогаш не е съществувал български език и не са ни управявлявали български царе, щото сме ползвали под лизинг или под ишлеме само македонски език и македоняшки царе!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне