Свързани новини

20.12.2021 16:32

Разглеждаме варианти за отговор при разполагане на оръжия на НАТО до границите ни: Песков

Видян 1238 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че се разглеждат различни варианти за ответни действия в случай на разполагане на оръжия на НАТО близо до руските  граници, предаде БНР.


„За никого не е тайна, че разполагането по нашите граници на различни видове оръжия, които могат да представляват заплаха за нас, ще изисква предприемане на подходящи стъпки, за да се балансира ситуацията. Тук са възможни различни варианти“.


Руският президент Владимир Путин призова НАТО да започне преговори с цел предоставяне на Русия на надеждни и дългосрочни гаранции за сигурност.


Днес министърът на отбраната Стефан Янев заяви, че все още няма политическо решение за разширено военно присъствие на НАТО в България и Румъния заради струпването на руски сили край границата с Украйна.


"В рамките на НАТО се коментират различни варианти. На този етап коментарите са на ниво военно-техническо обсъждане. В този смисъл преди да бъде взет дори и окончателен военен съвет и да говорим какво би се случило след бъдещи решения, които не са обсъдени все още на политическо ниво, е малко не съвсем коректно", каза Янев.


Информацията беше цитирана от германско списание "Шпигел", което се позова на Тод Уолтърс - върховният командващ съюзниците в Европа.


Въпросът беше поставен и на министър-председателя Кирил Петков по време на пресконференция с гръцкия му колега Кириакъс Мицотакис, който днес е на посещение у нас.


Запитан дали при посещението му в Брюксел е обсъждано в България и Румъния да се разположат допълнителни американски войски, Кирил Петков отговори:


„За войски и хора, които да идват в България, или в Гърция, до този момент не сме дискутирали в детайли".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби