Свързани новини

17.12.2021 13:43

Северен поток 2 е проект на частния сектор: Олаф Шолц

Видян 2104 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Канцлерът на ФРГ Олаф Шолц (ГСДП) се обяви против обвързването на сертифицирането на „Северен поток 2“ с усилията за деескалация на кризата в Украйна. „Газопроводът е проект на частния сектор“, цитира националният ежедневник Die Welt думите на Шолц след срещата на върха в Брюксел на държавните и правителствените лидери на страните от Европейския съюз.

За въвеждане в експлоатация, спазването на европейското законодателство трябва да бъде изяснено в един аспект. „Властите в Германия решават това доста аполитично“, подчерта политикът от ГСДП. Това е „различен въпрос“ от сегашните усилия за предотвратяване на нарушаване на украинските граници, категоричен бе Шолц.

Тръбопроводът завършен преди седмици. Федералната мрежова агенция взема решение относно издаването на разрешителното за експлоатация. Газопроводът отдавна е критикуван от САЩ, но и от някои страни от ЕС. Те се опасяват, че чрез него ЕС ще стане твърде зависим от Русия за енергийни доставки.

На срещата си върха ЕС единодушно заплаши Русия с отговор в случай на нападение срещу Украйна. В съвместно изявление на държавните и правителствените ръководители бе подчертано, че Русия трябва незабавно да отслаби напрежението, причинено от разполагането на войски на границата с Украйна и агресивната реторика. Всяка по-нататъшна военна агресия ще има „огромни последици и високи разходи“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева