Свързани новини

16.12.2021 15:23

Вървим за ръка: Си към Путин, който ще открие с него Олимпиадата

Видян 1170 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Вървим и ще вървим ръка за ръка”, увери председателят на КНР своя руски  колега Владимир Путин, който го нарече „приятелю” пред камерите на техния аудио-видео-мост, последвал разговорите на властелина на Кремъл с Джо Байдън преди дни. Двамата лидери се уговориха за среща през февруари. „Първо ще проведем разговори, после заедно ще отидем да открием Зимните олимпийски игри в Пекин”, обобщи Путин.
Китай и Русия се похвалиха с непостигано досега ниво на отношения във всички области – от военната, където се оплакаха взаимно от САЩ и провокациите около Крим и Тайван, през политическата и дипломатическата и до икономиката. Оборотът им е с исторически рекорд – 123 млрд.долара за 11 месеца. КНР, обяви Путин, се е превърнал в основна производствена площадка за руските ваксини с над 100 млн. дози продукция.
Москва е направила продажби за 1,226 млрд.долара на своите К19-препарати за 11 месеца в над 70 държави, отделно е имунизирала над 70 млн. души от своето население или над 56% от хората над 18-г. възраст до понеделник. Страната отбелязва икономически ръст от 4,4% при скок на промишлеността 5,3 на сто.


Илиян Костадинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп