Свързани новини

16.12.2021 09:27

Парламентът може да махне Гешев за два дни: Адв. Екимджиев

Видян 17095 пъти | Коментари 2
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Свидетели сме на водевил, изигран от не особено добри актьори. Към настоящия момент само Иван Гешев все още си вярва, че е главен прокурор, защото в началото, когато Гешев беше инсталиран там, не малко хора бяха заблудени и наистина повярваха, че той е прокурор, че той разбира от право, че той може да бъде лицето на държавна институция. Сценаристите бяха направили препратки към италиански прокурори, които са борци срещу мафията. Иван Гешев има едно доста плътно сценично присъствие, но вижте разликата между смешния плач вчера и онова хашлашко поведение, когато провеждаше акции при Баневи, когато показваше гардеробите им и обещаваше да раздаде справедливост”. Това коментира адв. Михаил Екимджиев в Честно казано с Люба Кулезич.


"А сега той е ограден от няколко разтърсващи мъжките сърца колежки, че няколко полицаи са се държали по-грубо с тях. Аз бих нарекъл това водевил с елементи на домашно насилие. Тук има едновременно квазиюридически и квазитеатрален жанр. Това цели да измести вниманието на публиката не към изчезналите и откраднати 53 млн. за АМ Хемус, които можем да предположим, че са отишли при пачките с евро, кюлчетата и Мата Хари, но и проблемът да бъде изнесен в кухнята, в този спор между прокуратурата и ГДБОП. Това е една маневра, показваща разпад на държавността, защото очевидно в България няма кой да разследва престъпленията, защото дори МВР да се опита да направи нещо смислено, функциите стигат дотам да събере доказателства, но след това прокуратурата решава, защото над главния прокурор е само Бог", допълни адвокатът.


"Това, което може да се направи е да бъде сменен Висшият съдебен съвет, защото само той може да смени Иван Гешев. Държа да подчертая, че първата стъпка е да бъде разпуснат ВСС. Видяхте как те отказаха и отхвърлиха искането на Янаки Стоилов за отстраняването му, тези хора го избраха. Това може да стане в съответствие с едно решение на Конституционния съд от 2010г. В него е казано, че когато Конституцията не предвижда предсрочно прекратяване на мандата на Колективен орган, това може да стане със закон, включително когато не е попълнен квотният състав на този Колективен орган. А той не е. Народното събрание може да разпусне Висшия съдебен съвет. Има начин за два дни да бъде приет закон, с който този проблем да бъде решен", коментира адв. Екимджиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 17.12.2021 19:16

    АДВ.ЕКИМДЖИЕВ, според Вас защо не го правят ?!

  • 001 Тихомир Томов 16.12.2021 13:50

    Не се знае дали наистина искат смяната ......

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби

Един мистичен ден за вас

Един мистичен ден за вас, в който няма да сте наясно