Свързани новини

14.12.2021 16:00

Наблюдаващите прокурори по Хемус са си направили самоотвод: СГП

Видян 1922 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Наблюдаващите прокурори по разследването за източване на пари за строежа на Хемус са си направили самоотвод. Това съобщи заместник-градският прокурор на София Иво Илиев. Действията на обвинителите той обясни с „безпрецедентния, неправомерен натиск”, който им бил оказан. Всъщност, целта е да се провали делото по източване на 53 млн.лв. от АМ Хемус от старата власт.


„В резултат на натиска спрямо прокурорите да извършат действия извън кръга на закона, като не протестират мярката за неотклонение на обвиняемия, разрешат му да напусне страната и направят така, че да не носи наказателна отговорност - същите са счели, че е пряко въздействано върху вътрешното им убеждение”, посочи Илиев.


„Предвид образуваното от Софийскатa районна прокуратура досъдебно производство, колегите смятат, че това би довело до оказване на допълнителен натиск спрямо тях, което ще им попречи да вземат решение по делото”, допълни той.


„Горестоящите прокурори ще преценят тяхната основателност. Ще преценят и дали има такъв натиск, който ще попречи на наблюдаващите обвинители да продължат да осъществяват ръководство и надзор върху разследването”, каза още зам.-градският прокурор.


„Продължаваме да смятаме, че всичко, което се случва, е недопустимо и е в интерес единствено на престъпността, но не и на гражданите. Апелираме за тясно сътрудничество с всички институции”, завърши Илиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци