Свързани новини

14.12.2021 12:30

Акция на Антикорупционната комисия в община Враца

Видян 1114 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служители на Антикорупционната комисия атакуваха 3-ти кмут от ГЕРБ: извършват на място проверка в Община Враца и в общинското дружество за тролейбусен транспорт. Повод е постъпил сигнал за нарушения при провеждане на две обществени поръчки, съобщават от КПКОНПИ.


Първата поръчка е за доставка на девет тролейбуса, а втората – за доставка на тринадесет електрически автобуса, тринадесет станции за бавно зареждане и една бързозареждаща станция към тях. Финансирането е със средства от Оперативна програма Околна среда 2014-2020 по проект Модернизиране на градския транспорт в община Враца. Обществените поръчки са на обща стойност от 32 027 089,53 лева, от които 26 000 000 лева - безвъзмездна финансова помощ и 6 027 089,53 лева  - собствено финансиране. Възложител е общинското дружество Тролейбусен транспорт – Враца.


И двете поръчки са спечелени от един и същ изпълнител – Авто Инженеринг Холдинг Груп, съобщават от Антикорупционната комисия. По първата е сключен договор, като през месец юли 2021 г. са доставени 9 тролейбуса. Според получените данни и постъпилия сигнал, съгласно договора и техническата спецификация към него тролейбусите са производство на полска компания, но в действителност те са произведени от беларуско държавно предприятие, без да е установено дали отговарят на нормативните изисквания за транспортни средства в ЕС, съобщават още от КПКОНПИ.


Както вече стана известно, един от приоритетите на новото правитетелство е реформа на КПКОНПИ. Това означава, че досегашният състав на комисията, начело с бившия главен прокурор Сотир Цацаров ще бъде освободен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.12.2021 13:08

    Преяждането е вредно за здравето.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец