Свързани новини

13.12.2021 13:15

Моята първа заповед ще бъде всеки в МС да има зелен сертификат: Кирил Петков (Видео)

Видян 4795 пъти | Коментари 6
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Моята първа заповед, ако бъда избран за министър-председател, ще бъде всеки в МС да има зелен сертификат, това заяви Кирил Петков от трибуната на НС минути преди гласуването на кандидатурата му. По думите му не може малкият ресторант на ъгъла в София да изисква сертификат, а в МС да се влиза без такъв. ВИЖ ВИДЕО ТУК!

Първата ни задача е всички да осъзнаем, че ако искаме по-добро бъдеще за България, трябва да работим заедно, заяви Петков.

"Днес е важен ден да продължим промяната. Промяната на мисленето и промяната в управлението. Първата ни задача е всички да осъзнаем, че ако искаме по-добро бъдеще за България, трябва да работим заедно. Заедно с четиримата коалиционни партньори постигнахме общи дебати, с които направихме общо споразумение от 120 страници, 18 глави за политиките, които ще са нужни тази промяна да се осъществи. Заедно трябва да работим с опозицията, когато говорим за конституционни промени и промени в съдебната власт", каза още Кирил Петков.
Кирил Петков очерта основните приоритети на бъдещото правителство.

Той отчете, че не трябва да се допуска увеличаване на цената на тока за битовите потребители и да се намали тя за бизнеса, както и да се справят с кризата от коронавирус.

Кандидатът за министър-председател заяви, че мотото на правителството ще бъде "Нулева толерантност към корупцията".



"Трябва да се преборим с COVID кризата, не можем да чакаме следващата вълна да удари българската икономика. Имаме два варианта - единият е да махнем зелените сертификати и да кажем "не" на ваксинацията. Другият начин е да кажем, че трябва да се ваксинираме и да обясним на хората, че това е единственият път напред - децата ни да останат в училище, да предпазим възрастните си родители и да не препълваме болниците", каза Петков.


Докато едно време имаше въпроси за ваксината, вече 8,5 млрд. души са си сложили по една доза. Всички развити страни над 70% имат ваксинация, а ние оставаме зад Уганда, Пакистан и Таджикистан. Ето защо моята първа заповед ще е всеки в Министерския съвет да има зелен сертификат, защото не може малкият ресторант на ъгъла на София да изисква такъв от своите клиенти, а в Министерския съвет да влиза без, мотивира се той.


Днес е важен ден да продължим промяната - в мисленето и в управлението. Първата задача е всички да осъзнаем, че ако искаме по-добро бъдеще, трябва да работим заедно, каза Петков. Той припомни, че с останалите три партии - БСП, ДБ и ИТН са направили 120 стр. споразумение за политиките, които кабинетът ще изпълнява.


Заедно трябва да работим и с опозицията, когато говорим за конституционни промени и съдебната власт, призова Петков.  


Приоритетите ни в сектор енергетика са да се избегнем увеличението на цената за битовите потребители от 1 януари и да се намалят цените за бизнеса. Ще следваме два принципа - ниски цени за конкурентоспособност и диверсификация, не трябва да зависим от никой. Гръцката връзка трябва да стане основен приоритет, каза Петков. 


Нулева толерантност към корупцията


МВР ще има една основна цел - да няма един човек над закона, никой да не се чувства, че


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 14.12.2021 05:45

    Първа заповед от новоизбран премиер която разочарова Българсият народ е като да наливаш масло в огъня!

  • 005 Anonimen 13.12.2021 21:13

    Ама разбира се! Ваксинирането на депутатите и зеленият им сертификат е първи и неотложен проблем на нацията.

  • 004 Anonimen 13.12.2021 17:18

    Първи изстъпления на педалчето ...

  • 003 промяна 13.12.2021 16:31

    Тепърва ще се разкрива истинското лице на вечно ухиления и приповдигнат с изкривена от лъжи уста Кирчо харварда!!! Веднъж излъгал, вечно лъже.....Просто гледаме поредния измамник и сие и "вземи парите и бягай"

  • 002 Anonimen 13.12.2021 16:18

    ужас! вместо да вървим към нормалното - затъваме! още едни глупендери!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на стрес


Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на