Свързани новини

10.12.2021 11:24

С ругатни Тръмп обвини бившия си съюзник Нетаняху в нелоялност

Видян 1339 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп атакува сваления си израелски колега Бенямин Нетаняху в поредица от интервюта, използвайки ругатни и обвинявайки бившия премиер, че го е предал, предаде RT.

Журналистът Барак Равид направи няколко интервюта с Тръмп за книгата му „Мирът на Тръмп: Споразуменията от Абрахам и преобразуването на Близкия изток“, по време на които 45-ият президент изрече много силни думи за бившия си съюзник. Коментарите на Тръмп бяха разкрити от Равид в американския новинарски уебсайт Axios в четвъртък.

„Харесах Биби. Все още харесвам Биби. Но аз също харесвам лоялността. Първият човек, който поздрави Байдън, беше Биби. И не само го поздрави, той го направи и на запис“, каза Тръмп, отбелязвайки, че Нетаняху по-рано от другите световни лидери е честитил президентската победа на Байдън през 2020 г., докато изборите все още са се оспорвали.

    "Той беше подранил - по-рано от всякога. Не съм говорил с него от тогава. Майната му", заяви Тръмп.

Тръмп се оплака, че не само Нетаняху е поздравил Байдън „преди мастилото да е изсъхнало“, той също така твърди на записа, че има „страхотно приятелство“ с Байдън – твърдение, което Тръмп оспорва.

„Те нямаха приятелство, защото ако имаше, [администрацията на Обама] нямаше да сключи сделката с Иран“, каза той, сравнявайки поздравителната реч на Нетаняху с човек, който „моли за любов“.

„Това му се отрази лошо заради хората от Израел. Както знаете аз съм много популярен в Израел. Мисля че това му навреди", обясни Тръмп.

Нетаняху беше свален от поста министър-председател само няколко месеца след поражението на Тръмп от Байдън и беше заменен от Нафтали Бенет. Сега Нетаняху е лидер на израелската опозиция.

Като президент Тръмп даде много победи на Израел и Нетаняху, които включват преместване на американското посолство в спорния Йерусалим, изтегляне на САЩ от ядрената сделка с Иран и официално признаване на територията на Сирия Голанските възвишения като част от Израел.


Снимка: © Reuters / Tom Brenner


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален