Свързани новини

10.12.2021 09:42

Обвинението срещу братя Бобокови катастрофира в съда

Видян 2286 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираният наказателен съд върна делото срещу братята Пламен и Атанас Бобокови на прокуратурата заради допуснати съществени процесуални грешки, съобщи БНТ. Те са обвинени, че заедно с бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков са участвали в организирана престъпна група за незаконно депониране на отпадъци.

На съдебното заседание паричната гаранцията на Атанас Бобоков беше намалена отново - от 1 милион на 800 000 лева. Отпадна и забраната на Красимир Живков да напуска страната. "Пълно с едни големи дупки е обвинението. Доказателства няма - има пак обосновани предположения, но те са като съчинения по картинка. Само че даже и картинката я няма. Има само едно обвинение, че сме били част от престъпна група. Ама кой закон е нарушен? Ние сме предприятие, което работи чисто и в данъчната сфера, и във вноса и износа на опасни отпадъци, защото от това ни зависи бизнеса. Ние не можем да направим грешка", заяви Атанас Бобоков, предаде Сега.

До момента прокуратурата постигна три условни присъди по делото срещу бизнесмените. Това се случи, след като държавното обвинение успя в досъдебна фаза да договори споразумения с Габриел Савов, Васил Богданов и Айгюн Еминов, които признаха вината си през Специализирания наказателен съд.

Габриел Савов е бивш директор на РИОС-Плевен, на чиято територия се намира площадката на фирма "Феникс" в Плевен, на която преди време МВР и прокуратурата откриха тонове боклук, внесен от Италия. Айгюн Еминов пък е собственик на въпросното дружество "Феникс" от 2019 г. Васил Богданов е бивш изпълнителен директор на "Монбат ресайклинг" на братя Бобокови.

Прокуратурата отчете провал и по второто дело срещу Пламен Бобоков за противозаконно държане на археологически обекти - върхове на стрели и копия. Окръжният съд в Русе го оправда и вдигна обезпеченията, наложени заради делото върху цялото имущество на бизнесмена. Срещу Пламен Бобоков има повдигнато и трето обвинение за престъпен сговор с президентския съветник Пламен Узунов. Разследването по това дело все още продължава. А междувременно съдът отмени ареста на двамата като незаконен.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Земетресение близо до Девин

Земетресение край Девин

Земетресение разлюля района близо до ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на