Свързани новини

08.12.2021 10:02

Газът неспокоен до март, ако Германия не пусне Северен поток 2 до 8 януари

Видян 3596 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

8 януари е крайният срок, до който Германия може да протака даването на лиценз за газопровода Северен поток 2, който я свързва с Русия по трасе 2000 км по-късо от досегашното, напомня специализираният сайт oilprice.com. „Сертификацията не е приключила”, гласи коментарът по този повод на говорител на немското министерство на икономиката и енергетиката, към което в новото правителство се прибавя и климатът пред ТАСС.
Крайният срок по закон е 8 януари 2022 г. и предвид рязко подскочилите тази есен цени целият ЕС се надяваше на укротяването им именно с пускането на газопровода, което се очакваше да стане още преди Коледа или максимум веднага след Нова година. Берлин обаче се възползва от вратичка в закона, която дава възможност за временно спиране на процедурата, от която се възползва. Това ще удължи агонията с цените на газа на целия европейски пазар – оттам на нашето парно и на всички цени, защото голяма част от бизнеса работи с газ. Причината е, че от миналата година има обвързаност на цената на газа в ЕС с борсовата, която – както се убедихме през септември и октомври, лесно се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Чурулиг Марийкин 08.12.2021 11:12

    Горката ГеЙЕвропа ! Лидерите на ЕС говорят за независимост, суверенитет ,а същевременно раболепничат пред САЩ и безпрекословно изпълняват разпорежданията им ! Въпреки, че са в ущърб на европейските граждани. Жалки, безволеви лицемери !

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 08.12.2021 11:11

    От приказките, че е "Договорено между САЩ и Германия: Северен поток 2 спира, ако Русия нахлуе в Украйна", се разбира следното: Ако хунтата в УСрайна нахлуе в Донбас - цената на газта в Европа ще стане 4000 евро за кубически метър и ще бъдат наказани васалите от ЕС да плащат тази цена !!! А всякакви илюзии за "пазар", "пазарна икономика" и т.н. заради които започна "прехода" в Източна Европа са само празни приказки и залъгалка за аборигените ! Важни са само интересите на САЩ и нагло-саксите !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате