Свързани новини

07.12.2021 17:22

Фалшив е списъкът с министерски имена: Минеков

Видян 1616 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Списъкът с потенциални министри в евентуален бъдещ кабинет на Продължаваме промяната (ПП), Има такъв народ, БСП и Демократична България е пуснат от човек, който иска да се самопредложи и да си вдигне акциите”, заяви пред Денят с Веселин Дремджиев министърът на културатапроф. Велислав Минеков. Той подчерта, че реалните имена в него не са повече от 33% , т.е. 67% от информацията не отговаря на истината.
"Това е човек, който иска да бъде министър, преговаря, води разговори, сериозни, желае да бъде министър и за да се закрепи неговата позиция е пуснал фалшив списък. Той отчасти изглежда реален, отчасти е съмнителен, плюс имена, които никой, никъде, не е предполагал", каза Минеков.
Попитан дали ще бъде министър в следващ кабинет, той каза че е имал разговори за оставане на поста, но те са деликатни и не пожела да влезе в подробности. За Минеков всеки бъдещ министър трябва да бъде със здрав характер, силен дух и въоръжен с кураж. "Трудно е, защото всички свикнаха да живеят под масата", обобщи той.

Напомняме, че до медиите стигна проект за коалиционно споразумение, което посочва, че постовете в бъдещия кабинет ще бъдат разпределени в съотношение 10:4:4:3 между партиите, в зависимост от тяхната представеност в парламента.
От тази информация се разбра също, че в бъдещия коалиционен кабинет ще има 4 вицепремиери, 2 нови министерства и 18 постоянно действащи експертни съвета.
В медиите се появи и конкретен списък, който посочва министри за всички министерства без едно - на земеделието.
От своя страна лидерът на ПП Кирил Петков отказа да назове формулата, по която ще бъдат разпределени министерските кресла, за да даде време на партньорите да го обсъдят.

“До момента не е точно разпределено вицепремиерите да бъдат от всяка партия по един, но това ще бъде част от общата дискусия. Ние гледаме как най-функционално да се разпределят нещата. Структурата не е функция само на партийни квоти и разпределения, най-важното е тази нова структура да бъде работеща”, коментира Петков веднага след консултациите при президента Румен Радев.


Егор Глазунов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.12.2021 20:19

    Министър Минеков е министъра,който трябва да оглави министерството на културата и в бъдещия кабинет.Това е трудно за управление министерство,защото е свързано с организация и управление на професионални гилдии свързани с изкуствата.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд