Свързани новини

07.12.2021 09:28

Новартис работи върху хапче срещу коронавирусите, не само срещу причинителя на COVID-19

Видян 1263 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Novartis (NOVN.S) продължава изследванията за хапче, което да действа широко срещу коронавирусите, а не само срещу този, който причинява COVID-19, каза главният изпълнителен директор Вас Нарасимхан пред Ройтерс.


В интервю след неотдавнашната си презентация в Total Health миналата седмица, ръководителят на швейцарския производител на лекарства посочи производствената подкрепа на Novartis за ваксините срещу COVID-19 и производителите на лекарства, когато беше попитан дали тя е била встрани по време на пандемията.


„Сега бих бил доволен, ако някой от нашите клинични опити беше проработил, но те не проработиха. Имам предвид, че това е част от сделката“, каза Нарасимхан.


„Мисля, че ние като сектор си сътрудничихме изключително добре, за да бъдем в крайна сметка индустрията, която позволи на тази пандемия с течение на времето в крайна сметка да бъде под контрол“.


Миналата година Novartis подписа сделка с Molecular Partners за разработване на две терапии, базирани на DARPin, като потенциално лечение на COVID-19.


Ново отчитане от проучванията на едно от тези лечения се очаква през януари и след това дуото ще вземе решение за следващите стъпки въз основа на тези данни, каза Нарасимхан.


Компанията миналата седмица заяви, че е уверена, че ще осигури годишен ръст на приходите от 4% или повече до 2026 г., тъй като разчита на многомилиардни продажби на експериментални и одобрени лекарства, включително лекарството за артрит и псориазис Cosentyx.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни