Свързани новини

06.12.2021 09:23

Нинова става социално вице, размина се с МВР, иска още 181 длъжности за партийци

Видян 8674 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Корнелия Нинова е получила твърд отказ да поеме постовете на Бойко Рашков като силов вицепремиер и министър на вътрешните работи, като по този начин Статуквото целеше да запази контрола върху службите – особено подслушването, включително на президента, и следенето. 12 г. ГЕРБ, ДПС и СИК не ги изпускат. Другата досегашна „бухалка” на старата власт – НАП, беше изтървана, на път са да бъдат изгубени също КПКОНПИ и прокуратурата.
Нинова ще трябва да се задоволи с поста вицепремиер и министър на труда и социалната политика, доверяват източници от преговорите пред 19 минути. Всъщност тя ще вземе доста добър ресор, тъй като соцминистерството е най-ресурсното у нас – харчи 10 пъти повече бюджетни пари от МВР. Неприемлива се оказва първата кандидатура на БСП за него – на бившата училищна директорка, пишеща ИстаМбулска конвенция, Ирена Анастасова, която няма нищо общо със социалната сфера.
Затова, попитан от Сашо Диков дали Нинова ще бъде вицепремиер и вътрешен министър, Кирил Петков коментира, че „не е такава конфигурацията”. И потвърди подкрепата на Продължаваме промяната за професионалиста в МВР.
Нинова обаче е поискала общо 181 длъжности в администрацията за верни партийци – по ирония на съдбата сходен е броят на нейната квота в Националния съвет на БСП, където държи около 2/3 от членовете, плюс останалата на Позитано 20 администрация, на която заплата се плаща от дъжд на вятър.
Тя е разбрала от медиите, цитирали писмото на главния секретар на ДСБ Емил Мачиков, че би могла да бъде председател на НС само при ротация на шефовете на парламента, така че и ген. Атанасов да я наследи на поста догодина. Свързала се е със Слави Трифонов с молба за подкрепа от ИТН, а той, също както и другите 2 партии категорично е отказал. Това е в реда на нещата, тъй като тя прегази устава да БСП, за да води преговорите за кабинет, а всички други в бъдещата коалиция знаят, че легитимността й като председател е най-меко казано съмнителна, както


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 06.12.2021 16:06

    Невежата Радостина Тонева не знае, че БСП е на 31 години - основана е на 3 април 1990 г. от перестрийчиците-чужди агенти лилов о луканов и няма нищо общо с БКП!

  • 001 Anonimen 06.12.2021 15:45

    Ако направите кака Кури вице на каквото и да е, ще ме накарате да съжалявам, че съм гласувала за Вас. Но знайте, че и Вие ще съжалявате.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог