Свързани новини

03.12.2021 09:52

Да започнем да решаваме кризите: Карадайъ

Видян 1290 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Конструктивният политически диалог трябва да бъде в основата на търсене на верните решения, ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в политиката. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на група, предаде Фокус“.

"47-ото Народно събрание се учредява в края на една година, която ще запомним с кризи и избори. Кризите предизвикаха избори, изборите предизвикваха и задълбочаваха кризите. Ако нещо отличава 47-ото Народно събрание от предишните, то е безусловната отговорност, с която сме натоварени от избирателите. Да прекъснем поредицата от предсрочни избори и да започнем да решаваме кризите. Всички избиратели категорично искат точно това. Тези, които не гласуваха ни показаха, че не желаят да гласуват за политици и партии, които вместо да решават техните проблеми, се занимават със себе си. Гласуващите дадоха своя глас на партиите, за да сложат край на политическата криза, но не дадоха властта на нито една партия. Избирателите задължиха парламентарно представените партии да търсят максимално съгласие за национални приоритети", заяви още Карадайъ.

Той заяви, че както във всеки парламента, така и в този, ще има управляващи и опозиция. "Конструктивният политически диалог трябва да бъде в основата на търсене на верните решения. ПГ На ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в политиката", допълни той.

"На старта на 47-ия парламент няма да сме политически коректни, ако не направим анализ на изборния процес. Тази година проведохме 3 парламентарни избора, като два от тях по нова изборна технология", допълни още Карадайъ.

По думите му анализът на изборите през юли и ноември показва, че ниската избирателна активност се дължи и на затрудненията, предизвикани от машините.


"Специално място трябва да отделим на организацията на изборния процес. Два от тези три избора, бяха организирани от служебни кабинети", коментира Карадайъ.

Той отчете, че натискът и репресията от страна на вътрешния служебен министър и при двата поредни избора, са минали всякакви граници. "Под лозунга борба с купения вот, бяха извършени престъпления против гражданските и политическите права на българските граждани", коментира Мустафа Карадайъ.



Той заяви, че от доста време ДПС алармират, че поведението на полицията може да стане безконтролно.

Карадайъ разкритикува и ЦИК за организацията на изборите.



"Избирателят ни възложи тежката задача да стабилизираме политическия процес. Как ние от ДПС разбираме това. На първо място да се възстанови диалогът между политическите субекти и между институциите и когато говорим за върховенство на закона, това означава първо самите ние да спазваме стриктно Конституцията и законите на страната", каза още Карадайъ. Според него политическата криза трябва да се реши със съставянето на редовен кабинет.

Мустафа Карадайъ обърна внимание, че България фатално закъснява с Плана за възстановяване.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

рак