Свързани новини

30.11.2021 14:22

Икономическият министър защити своето момиче, дозабърка кашата в ДКК

Видян 4920 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебният икономически министър Даниела Визиева – заместничка в същото министерство при Борисов 2 с титуляр ненадминатия Божидар Лукарски, даде да се разбере, че скандално изгонената изпънителна директорка на Държавната консолидационна компания Ваня Караганева не е човек на Кирил Петков, както фейкнаха близките до Статуквото медии, а е нейна. Всъщност, това е лесно проверимо, тъй като тя заема поста след 15 септември – последната дата, на която лидерът на Продължаваме промяната е бил министър. Пише си го дори в съобщението на ДКК на сайта на компанията, хиперлинкнато към вестта за освоогдаването на директорката.
Министърът дозабърка кашата, като ден след уволнението на фаворитката си, подгони целия борд на холдинга, в който са събрани някои от ключовите държавни дружества.
„Членовете на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска ще бъдат освободени от постовете си заради решението да освободят Ваня Караганева като изпълнителен директор”, съобщи за БНР министърът на икономиката Даниела Везиева.
Късно предишната вечер от ДКК съобщиха за освобождаването на Караганева с мотив за "редица противозаконни действия и безотговорни бездействия само за месец на поста“.
В първия си коментар по темата министър Везиева обясни, че твърденията, на базата на които е взето решението за освобождаване, не отговарят на истината:
„Едното, което ми направи силно впечатление - че когато е била вписана, е била в трудово-правни отношение с друг работодател, което не наред. По-скоро аз приемам този акт като агресивен към Министерството на икономиката и като повод да не продължаваме промяната“.
Според Везиева събранието на Съвета на директорите е проведено без другите двама членове, които не са били уведомени по надлежния ред. Също така, по думите на икономическия министър, актът няма нищо общо с решението на Конституционния съд за гражданството на Кирил Петков, под чието ръководство на икономическото министерство започнаха промените в компанията. На въпрос отговаря ли на истината твърдението, записано в протокола за освобождаването на Караганева, че тя еднолично е решила да смени обслужващата банка на ДКК, Везиева отговори:
„Доколкото знам, госпожа Караганева е пуснала на финансови контрольори някакви свои документи, които предстоят да се обсъждат, но такъв акт като акт, няма“.
Неразбираемите й твърдения обаче не хвърлят светлина върху казусите, посочени в официалната позиция, публикувана на сайта на ДКК:
„Списъкът с установените нередности, без да е изчерпателен, включва:
•    Еднолично решение за прекратяване на пълномощията на процесуалния представител на ДКК по пет висящи търговски дела и назначаване на друг, въпреки резервите на финансовия контрольор. Новите


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.11.2021 18:11

    Дъртата джендърка и тя решила за 1 месец нейната калинка да открадне милиони?! И тази рафинирана далавераджийка точно като колегата си Кирил Петков гази закони и не признава правила. Какво ли ни очаква в скоро време....същите но в по-големи обороти и темпове като хунтата на Мутрата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби