Свързани новини

30.11.2021 10:24

Сняг в цяла България, има ограничения по пътищата

Видян 1224 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възстановено е движението на АМ "Хемус" в посока София. Започна и изтеглянето на тежкотоварните камиони, които бяха спрени по-рано днес и изчакваха на място, предаде БНР.

 

От пътната агенция съобщиха, че движението по „Хемус“ в посока София от 39 км в района на Зелин е ограничено временно за МПС над 12 т поради снегопочистването. Автомобилите до 12 т преминават, а тежкотоварните изчакват.

Временно движението при 61-вия километър на пътя Гложене - Полатен е ограничено в двете посоки за всички МПС заради катастрофа. Обходният маршрут е Гложене - Ябланица - Джурово - Голям извОр - Тетевен и обратно.

Проходът на Републиката е почистен и проходим при зимни условия. През деня се очаква временно затруднение за трафика през старопланинския проход заради изтегляне на запалилия се снощи румънски автобус в района на Гурково и заради изтеглянето на катастрофирал ТИР в северната част на Великотърновска област.


Временно движението по пътя Троян - Кърнаре, в  Троянски проход, е ограничено за камиони над 12 тона заради снегопочистването.

Сняг наваля и по високите части на област Смолян. Най-голяма е снежната покривка в района на Доспат - 7-8 см. По-малко е снегът в проходите Рожен, Пампорово и Превала, които са проходими при зимни условия.


Над 15 сантиметра е падналият тази нощ сняг на ГКПП-Гюешево за Северна Македония. Пътят е почистен. Колона от ТИР-ве и леки автомобили се беше образувала тази сутрин на АМ "Струма" при моста над с. Дяково на аутобана. Трасето вече е почистено и движението вече е нормализирано.


Първият сняг предизвика затруднения за трафика през Шипка, където по-рано тази сутрин е станала катастрофа между два автомобила. Има и закъсал ТИР в прохода, който по думите на дежурния в Областното пътно управление е с летни гуми. Движението не е ограничено, осъществява се при повишено внимание. В прохода вали мокър сняг и платното е заснежено.


Предупреждение за снеговалеж и вятър е обявено за габровска област за днес. Ще има условия и за навявания.


 Снимка: БГНЕС


 


 




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци