Свързани новини

29.11.2021 09:47

Петролът се срина с 13%, най-евтин е от август, горивата у нас - рекордно скъпи

Видян 1397 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петролът достигна най-ниската си цена от август насам. Само в петък той падна 13,06% за американския нефт и 11,55% за Брент на световните борси. Единият базов продукт струва 68,15 долара, а другият – 72,72 долара за барел. Спадът е над 20% спрямо пика преди дни.
На българските бензиностанции обаче цените са рекордни за всички времена. По-високи са, отколкото бяха при нефт за 140 долара при голямата финансово - икономическа криза, при положение, че другите компоненти – данъците и акцизите, са със същите стойности.
На този фон веригите правят СТОТИЦИ МИЛИОНИ НЕЗАКОННИ ПЕЧАЛБИ, А НАЗНАЧЕНИТЕ ОТ СТАРАТА ВЛАСТ ОРГАНИ КЗК И КЗП БЕЗДЕЙСТВАТ ПРЕСТЪПНО. Напомняме, че шеф на Комисията за защита на конкуренцията е Юлия Ненкова, зам.-кмет на София при Борисов и майка на депутата 7-и мандат от ГЕРБ Александър Ненков. Най-виден член на „независимия” контролен орган е Анна Янева, обвиняема заедно с Р.Овч. за престъпления в енергетиката по времето, когато той е министър, а тя е негов заместник-министър. Впоследствие кабинет на Борисов назначи Овчаров в борда на ЛУКойл като представител на държавата, а Анна Янева е представител на БСП в КЗК. Съпругът на лидера на БСП Кор. Нинова е дългогодишен високопоставен служител на ЛУКойл.


Мандатът на Комисията за защита на конкуренцията пък изтече преди 1 година, 8 месеца и 2 дни. Сегашният ръководител е назначение на Реформаторския блок при Борисов 2 и то точно от партията ДБГ на Меглена Кунева, чийто лидер в момента е синът на дългогодишния председател на Българската петролна асоциация и правен консултант на ръководителя на веригата бензиностанции на руския монополист у нас.


Кристиян Георгиев


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби