Свързани новини

04.06.2009 13:46

Специална подводница ще търси черните кутии на катастрофиралия самолет на “Ер Франс”

Видян 1598 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На мястото на падането на самолета на френската авиационна компания „Ер Франс”, който изчезна на 1 юни от радарите над Атлантическия океан, не са открити оцелели или тела на загинали. Това съобщи министърът на отбраната на Бразилия Нелсон Жобим.


По думите на бразилския министър корабите на Военноморския флот на Бразилия и френски военни кораби вече са пристигнали в района на падането на самолета и издирват неговите останки. Жобим изключи възможността причината за падането на машината да е терористичен акт. По неговите думи характерът на масленото петно на повърхността на океана противоречи на тази версия. Първите останки на самолета, сред тях и парче със седем метра дължина, вече са открити и трябва да бъдат извадени от водата по-късно днес. Специалистите предвиждат много дълго разследване на причините на катастрофата, още повече, че черните кутии вероятно са на дъното на океана. Метеорологичните условия са много лоши, което допълнително усложнява работата на водолазите. Възможно е данните от радарите да дадат допълнителна информация, както обяснява Анри-Жермен Дьолуз, президент на Асоциацията за морски експертизи «Комекс»: 0604 AIR FRANCE


Когато става дума за подобен род инциденти, достатъчно е да се види електронната карта. Дали черните кутии, които по принцип изпращат сигнал около 30 дни, ще продължат да го правят и от такава дълбочина? Това скоро ще узнаем. Понастоящем откриват отломки, които плуват на повърхността, но те може да са разпръснати на стотина километра от реалното място на катастрофата И единственият начин да открием тези прословути черни кутии, както беше и в случая с катастрофата в Шарм ел Шейх, това може да стане единствено с помощта на подводница, която прониква на 6 000 метра под водата. В Европа има само една такава подводница, сега и японците имат подводница, която достига до 6000 -6 500 метра дълбочина. Необходима ни е такава подводница и нищо друго. Информацията е на РФИ, предадена от агенция БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева