Свързани новини

28.11.2021 16:02

Новият щам не е толкова опасен, но цели 20-30-годишните: РЮАфрика

Видян 2346 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Новият щам на коронавируса, който вдигна света по тревога в края на миналата седмица и беше наречен Омикрон от Световната здравна организация, не е толкова опасен за хората, колкото първоначално смятаха някои експерти. Той не причинява тежки форми на заболяването”, заяви в столицата Претория, която е и в епицентъра на заразата, изпълнителният директор на Националния институт по инфекциозни болести на Република Южна Африка (РЮА) Адриан Пюрен, предаде Сега.
„Рязкото увеличение на броя на новите случаи на Covid-19 в Република Южна Африка през последните няколко седмици, причинено от появата на щама Омикрон, не доведе до значително увеличение на броя на хоспитализираните с коронавирус“, каза той днес по местния телевизионен канал eNCA.
“В Южна Африка смъртността от Covid-19 също остава на ниско ниво от месец. През последното денонощие са починали осем души”, обясни Пюрен. Напомняме, че населението на страната е 60 млн. души или 9 пъти по-голямо от българското, т.е. жертвите се равняват на 1 у нас, а в България имаме 47 починали.
Сега в болниците в Южна Африка, която се превърна в световен епицентър за разпространение на щама Омикрон, има 2229 души с диагноза Covid-19, което е 3 пъти по-малко от нашите 6674.

През изминалото денонощие броят на случаите на коронавирус в страната е 3220, а са извършени 34 880 PCR теста, като делът на положителните достига 9,2%.
В Южна Африка лекарите посочиха възрастта на най-уязвимите хора към новия щам на коронавируса Омикрон. Както се оказа, това са млади хора на възраст между 20 и малко над 30 години. При тях първите случаи на констатирания нов щам вече са на 1 седмица и на тази база се правят посочените изводи.
„Първите и основни признаци на инфекция с новия щам на коронавируса Омикрон се изразяват в силна умора и главоболие, докато по-рядко се появяват температура или болки в гърлото”, съобщи председателят на Южноафриканската медицинска асоциация Анжелик Кутзе.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.11.2021 20:20

    Б.Х. Който навремето е карал казарма знае какво означава това!

  • 001 Anonimen 28.11.2021 17:04

    ВАЖНОТО Е ХУБАВИЧКО ДА НИ УПЛАШАТ...779

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.