Свързани новини

25.11.2021 18:00

Кражбите в "околната среда" бяха 1 към 3: К. Петков

Видян 2470 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В сферата на околната среда е най-голямото безхаберие, корупцията е безумна", заяви съпредседателят на Продължаваме промяната и потенциален премиер Кирил Петков по време на дискусията за целите и предложенията на евентуалните коалиционни партньори за бъдещо правителство в областта на екологията. "Крадяло се е 1 към 3, тоест една част от трите (33%) е отивала за корупция", отсече той.
Участниците в коалиционните преговори по тема предложиха създаването на позицията вицепремиер по климатичните промени в следващото редовно правителство. Идеята беше подкрепена от представителите на четирите партии, които участват в преговорите за бъдеща коалиция – ПП, БСП и ДБ.
Срещу отделно министерство на климата възразиха от ИТН, тъй като според тях обособяването му ще отнеме много време, а време за губене няма.
Сред обсъдените теми бяха също управлението на отпадъците, управлението на водите, незаконното строителство и качеството на въздуха. Заключението е, че от спешни и кардинални реформи се нуждаят всички тези сектори, а кръговата икономика и истинското оползотворяване на отпадъците въобще не са присъствали сериозно в българските екополитики.
 ИТН и ДБ посочиха като свой приоритет наблюдението на качеството на въздуха. БСП се обяви за подмяна на автопарка на държавните институции с цел намаляване на емисиите от вредни газове. ПП и ИТН посочиха като свой приоритет електрифицирането на градския транспорт.
Обсъдено бе и въвеждане на оценка за въглеродния отпечатък на всеки пускан на пазара продукт, на депозитна система при опаковките, което обаче би означавало трансформация на сегашната система за разделно събиране на отпадъците от пластмаса, стъкло и метал. Предложено бе реално да се работи за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено