Свързани новини

25.11.2021 14:17

Готови сме с бюджет 2022, бих обмислил покана за министър: Янев

Видян 1498 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Бих обмислил покана за министър в новото правителство, но нека не избързваме", заяви пред БНТ служебният премиер Стефан Янев.  Той посочи и условие - че е съгласен с политиките, които се предлагат.  Засега обаче никой не е водил разговор с него за възможност да бъде част и от следващия кабинет.


Относно проектобюджета за следващата година, Янев съобщи, че "законът не упоменава какъв вид правителство трябва да подготви бюджета, но е постановил срокове". "Затова служебният кабинет е подготвил бюджет, по който НС да дебатира", посочи той.


Янев  коментира, че "версията на основния финансов документ на държавата за следващата година дава основните насоки - подпомагане на бизнеса и неговото развитие, и запазване на функционалността на социалната система". Той подчерта, че редовният кабинет ще има свободата да оформи бюджета така, че да може чрез него да изпълнява своите политики и приоритети.


Премиерът заяви още, че правителството подготвя промени в Закона за обществените поръчки, свързани с Ин хаус процедурите. Измененията ще бъдат предложени на 47-то НС. По думите му казусът с възложените поръчки за строежа на отсечките на АМ Хемус, които все още нямат разрешителни, е не само законен, но и морален.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 25.11.2021 15:18

    Услади му се на генерала масон премиерстването, уреди си дечицата млади и зелени на отлично платени държавни местенца, за които хора с компетенция и стаж само могат да си мечтаят и естествено да иска да продължи.Защо никоя мисирка не задава въпроса защо масоните на свинаря Гергов са заели всички върхови държавни позиции и по братски си взаимодействат и закрилят в далаверите?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху