Свързани новини

24.11.2021 17:12

Русия и КНР със съвместна отбрана

Видян 1478 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В конферентен разговор министрите на отбраната на Русия и Китай Сергей Шойгу и Вей Фенхе се увериха един друг за пълна подкрепа и съвместна отбрана, след като и двете страни отбелязаха зачестяване на американските полети над границите им. В разговора се намеси и президентът Путин, който отчете, че 10 стратегически бомбардировача от САЩ само през последните дни са летели на 20 км от рубежите на неговата държава. Шойгу добави, че такива полети са 30 за месец и това е 2,5 пъти повече от същия месец на 2020 г. Прелитат и от Запад, и от Юг. Сходен проблем докладват и китайците.
В същото време говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обърна внимание пред медиите, че американски съветници и въоръжения вече се намират в Украйна, противно на Минските споразумения. Путин беше категоричен, че неведнъж е предупредил партньорите отвъд океана, че забелязва тези работи, но според него се правели, че не го чуват.
В резултат, шефът на щатския генщаб Марк Милли звънна на своя руски колега Валерий Герасимов, явно за да успокои нещата. За разговора не се дават подробности, но според руските медии преди това Милли е беседвал с шефа на украинските войски, чийто съветник неотдавна стана неофашистът Ярош.


Кристиян Георгиев



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 TAСС e упълномощена да заяви 25.11.2021 09:27

    Шойгу им каза в прав текст: ВОЙНАТА ЩЕ ТРАЕ ОТ 50 минути до 10 часа !!! Тоест ИХО, ИХО, а после тихо !!!

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп