Свързани новини

24.11.2021 14:47

Защо Нинова не ще Рашков в нов кабинет, а прокуратурата поиска падане на данъчната тайна на вицепремиера, обстрелван нонстоп от ГЕРБ?

Видян 14812 пъти | Коментари 12
Гласували 8 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Понеже Корнелия Нинова няма никаква зависимост от прокуратурата и старата власт, синхронно се случиха три многозначителни неща. Тя категорично е настояла в новото правителство да не бъде вътрешен министър Бойко Рашков, както разказа пред 19 минути отлично осведомен източник от преговорите, а други го потвърдиха. В същото време Дневник съобщава, че Софийската градска прокуратура е поискала разкриване на данъчната и осигурителната тайна на вицепремиера. Прокуратурата отрече, но излъга - по темата е внесла молба в Софийския административен съд в понеделник и има акция СГП срещу Рашков, провериха и доказаха юристи. Докато това се случва, пък ГЕРБ на всяка своя публична изява – десетки пъти през последните 10 дни, дори през устата на подкрепения от партията кандидат за президент Анастас Герджиков, непрекъснато пускат словесни откоси към Рашков.
Защо? Той репресирал техните купувачи на гласове. ДПС си трае, но и неговите барони на контролирания вот също гърмят – достатъчен пример е онзи, който беше събрал разни бележки от машини в дома си и бала пари, придружени със списъци на граждани. А такива случаи са повече от 100 в страната, блокирани поради навременните действия на МВР.
По една случайност именно назначеният и удържан от ГЕРБ, ДПС и БСП с гласовете на техните представители във ВСС главен прокурор не дава ход на десетки разследвания, по които МВР е свършило работата си и „очаква включване” за образуване на дела.
Голямо прегрешение на Рашков е не само ограниченият до минимум платен вот, който накара на повечето места ромските секции на последните два парламентарни избора и президентския вот да опустеят, а активността там да бъде има – няма 10%. Прочистването на ДАНС и другите служби от „очите и ушите” на старата власт също е непростимо за душманите му. Ударите по показателната за системата на рекет и отнемане на бизнеси от Статуквото група 8-те джуджета, по който казус бяха разпитани Петьо Еврото, Митко Каратиста, Младен Маринов, Любена Петрова явно са мощен дразнител. Както и оповестените за тях данни и отнети лицензи от МВР.


Радостина Тонева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 24.11.2021 19:06

    Време е да се пусне петиция за подкрепа на Бойко Рашков и настояване да продължи да бъде вътрешен министър и в редовното правителство.

  • 006 Щатът Вермонт (САЩ) с почти 80% ваксинирани и е залят от грамадна вълна от заболели - поставя въпроси към папагалите на ваксинабесието. 24.11.2021 18:41

    Не мога да се сетя Бойко Рашков от коя партия от бъдещата четворна коалиция е?

  • 005 Бургазлия 24.11.2021 18:37

    Защо 19min.bg забрави Кънев? Колко много ми липсват материалите за него!

  • 004 Anonimen 24.11.2021 18:35

    Всички начело с 19min.bg обичаме доня Корлеона, нали?

  • 003 сара 24.11.2021 17:05

    Няма да е само това - тя настояваше да води преговорите за правителство с пълна кошница тайни желания. Дано няма златна рибка.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Денят предвещава редица предизвикателства

Денят предвещава редица предизвикателства, които ще