Свързани новини

24.11.2021 14:47

Защо Нинова не ще Рашков в нов кабинет, а прокуратурата поиска падане на данъчната тайна на вицепремиера, обстрелван нонстоп от ГЕРБ?

Видян 14527 пъти | Коментари 12
Гласували 8 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Понеже Корнелия Нинова няма никаква зависимост от прокуратурата и старата власт, синхронно се случиха три многозначителни неща. Тя категорично е настояла в новото правителство да не бъде вътрешен министър Бойко Рашков, както разказа пред 19 минути отлично осведомен източник от преговорите, а други го потвърдиха. В същото време Дневник съобщава, че Софийската градска прокуратура е поискала разкриване на данъчната и осигурителната тайна на вицепремиера. Прокуратурата отрече, но излъга - по темата е внесла молба в Софийския административен съд в понеделник и има акция СГП срещу Рашков, провериха и доказаха юристи. Докато това се случва, пък ГЕРБ на всяка своя публична изява – десетки пъти през последните 10 дни, дори през устата на подкрепения от партията кандидат за президент Анастас Герджиков, непрекъснато пускат словесни откоси към Рашков.
Защо? Той репресирал техните купувачи на гласове. ДПС си трае, но и неговите барони на контролирания вот също гърмят – достатъчен пример е онзи, който беше събрал разни бележки от машини в дома си и бала пари, придружени със списъци на граждани. А такива случаи са повече от 100 в страната, блокирани поради навременните действия на МВР.
По една случайност именно назначеният и удържан от ГЕРБ, ДПС и БСП с гласовете на техните представители във ВСС главен прокурор не дава ход на десетки разследвания, по които МВР е свършило работата си и „очаква включване” за образуване на дела.
Голямо прегрешение на Рашков е не само ограниченият до минимум платен вот, който накара на повечето места ромските секции на последните два парламентарни избора и президентския вот да опустеят, а активността там да бъде има – няма 10%. Прочистването на ДАНС и другите служби от „очите и ушите” на старата власт също е непростимо за душманите му. Ударите по показателната за системата на рекет и отнемане на бизнеси от Статуквото група 8-те джуджета, по който казус бяха разпитани Петьо Еврото, Митко Каратиста, Младен Маринов, Любена Петрова явно са мощен дразнител. Както и оповестените за тях данни и отнети лицензи от МВР.


Радостина Тонева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 012 Anonimen 28.11.2021 19:44

    izlozhi se Ninova i GERB sazhto

  • 011 До 010 Anonimen 25.11.2021 12:05 26.11.2021 14:42

    Българските комунисти и др. Сталин предотвраиха Третата поредна национална катастрофа, до която ни докара некадърната българска буржоазия. Българските комунисти и др. Сталин модернизираха България и я изведоха през 1987 г. на завидното 27-мо място в света по обществено-икономическо развитие. След 1989 г.новоизлюпената българска буржоазия ни поведе по познатия път - грабеж, разруха и геноцид.

  • 010 Anonimen 25.11.2021 12:05

    Не разбирам как така комунетата не могат да разберат, че Нинова и Тиквата са ортаци, както ГЕРБ с БСП,нали и двете ОПГ-та са клонинги от БКП, както и ДПС ? Що за тъп народ се развъжда в България, типично овче стадо научило една пътека и само по нея ходи ? Вижте простотията тук под № 008, Рашков разпространявал фалшиви партенки, не бил доказал нищо, този кретен 008 явно е прекалено прост за да не знае, че Рашков не доказва, разследва и доказва прокуратурата на Тиквата водена от Каскета и отдел "Разследаване" и двете под опеката все още на банкянската проста Тиква ! Да питам този завършен простак 008, кое не е вярно чекмеджето с пачките за което две американски лаборатории казаха, че не е фалшиво, хванатите стотици търговци на гласове от ГЕРБ на изборите, откраднатите около сто милиарда евро от държавата от ГЕРБ, затова и сме най-бедни в ЕС, че и в света и с най-много на глава от населението милиардери и мултимилионери все от ГЕРБ и СИК, защо тази България беше рисувана като кенеф преди време, а днес населението е сравнявано в целия ЕС като стадо от овце (?), защото огромният процент от българите са идиоти и овце като това 008 същество !? Територията ни комунетата от райско место го превръщат в пустиня, докато нациите с разум от пустошта правят райски места, българските комунисти са крадци и измамници, слезли навремето от гората като бандити ограбвали населението и станали комунисти като руските пияндета, взели властта и до днес възпитават наследниците си в кражби и измами, а овцата затова е овца за да им вярва на лъжите ! Нинова и Тиквата са днешните ярки примери за комунист-крадец заедно в Доган !

  • 009 Anonimen 25.11.2021 08:32

    Рашков трябва да се заеме и с Корнелия Нинова, така се очертава ситуацията, май!

  • 008 Anonimen 25.11.2021 04:15

    Не може България да има вътрешен министър като Рашков - човек, който разпространява фалшиви партенки, който не е доказал до сега нито едно от своите твърдения, който е стара комунистическа кримка, чиято единствена задача е да опази и осигури преизбирането на фигуранта на червената олигархия Раев.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се