Свързани новини

24.11.2021 13:05

Спешни мерки за справяне с пандемията и мащабна реформа в здравната система

Видян 2071 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Спешни мерки за справяне с Covid пандемията и мащабна реформа в здравната система - около тези позиции се обединиха четирите формации, които излагат приоритетите си в сектор здравеопазване, като част от преговорите за съставяне на правителство с мандата на "Продължаваме промяната", предаде БНР.

От "Има такъв народ" препоръчаха създаването на специализирани болници за лечение на Covid, които да се задействат при нова вълна. Според тях е необходим и кризисен щаб, но съставен от инфекционисти и епидемиолози, за овладяване на кризата.

Проф. Андрей Чорбанов:

"Незабавно премахване на ограниченията. Ваксинацията да остане доброволен информиран акт с прозрачни послания за гражданите, недопускане на всякакви форми на натиск".

От "Има такъв народ" предлагат още премахване на клиничните пътеки и преминаване към диагностично свързани групи, нов закон за лечебните заведения, чрез който да бъдат създадени обществени лечебни заведения, които да нямат за цел печалба и приравняване на неплащането на здравни осигуровки към неплащането на данъци.

По отношение на анти Covid мерките БСП залага на повишаване броя на ваксинираните чрез мобилни групи за ваксинация на определени целеви групи от населението и ясно разделение на потоците пациенти, за да не бъдат пренебрегвани и социално значимите заболявания, които остават основна причина за смъртността на населението. Левицата предлага още безплатни лекарства за деца под 14 години, намаляване на ДДС за лекарства и финансово осигуряване на защитени болници в труднодостъпни региони.

Проф. Георги Михайлов:

"Това, от което ние няма да отстъпим като политическа сила, нека да го


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.11.2021 14:10

    професорче, Георги, къде си тръгнал с тъпата пропаганда за тези отрови, наричани ваксини, ти четеш ли , проверяваш ли си информацията или и ти получаваш бустерни дози финикийски

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец