Свързани новини

23.11.2021 16:50

Байдън сваля цените на петрола: отпушва стратегическия резерв

Видян 1931 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Белият дом обяви твърд курс към снижаване на цените на петрола чрез отпушване на своя стратегически резерв. Президентът Байдън е координирал тези свои действия с най-големите консуматори на нефт в света, начело с Китай, Индия, Япония и Корея, но също и с UK, гласи официалното му съобщение. „Намаляването на котировките е критично важно за съживяването на глобалната икономика. Високите петролни цени се отразяват зле не само на потребителите, които намаляват пътуванията си, но и на цялостното търсене, тъй като се калкулират в цените на храните и другите стоки”, обяснява Белият дом. „Президентът използва властта си, за за направи всичко възможно да снижи цените за американския народ и да осигури силно икономическо развитие”, пише още в комюникето. Байдън се опита да наложи на ОПЕК увеличение на добива, но арабските съюзници на САЩ не пожелаха да го послушат. Затова той прибягна до новия си ход с цел намаление на котировките. Резервът на САЩ е от 604,5 милиона барела, от които ще бъдат извадени 50 млн. с опция за още 50 млн.


Кирил Пламенов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Кака Милка 23.11.2021 21:21

    In 2020, the United States consumed an average of about 18.19 million barrels of petroleum per day. Значи, ако даните от тази статия са верни, в което дълбоко се съмняваме, президента е извадил част от резервите на САЩ, количество с които могат да се покрият нуждите от петрол,само за САЩ, за консумация само за 2 дена и половина, от общия резерв, които, ако дадената тук сума е верна, е само за около под един месец! Нещо логиката ми бяга. Резерви само за два дена, и то само за САЩ, да повлияят на цените на цялото потребление на горивата на целия свят?!?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион