Свързани новини

23.11.2021 15:01

Защо доказаният плагиат и разследван за пране на $1,6 млн. Лъчо Мозъка е незаконен доцент в СУ? (Документи и бисери)

Видян 19187 пъти | Коментари 7
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едно от най-големите петна, за които трябва да отговаря Анастас Герджиков е, че много преди барбадоския консул Петър Илиев, чието плагиатство така и не е коментирал, а го нарече „любим преподавател”, остави Лъчезар Иванов – кръстен първо от 19 минути още през 2008 г. Мозъка, депутата – осмомандатник от ГЕРБ, за доцент в СУ. Освен, че е доказан плагиат, той незаконно е получил научната титла, разкриха от Гражданската инициатива Млади лекари за ново здравеопазване. Причината е, че при избора си за доцент като единствен кандидат, той не е отговарял на куп изисквания – да е заемал академична длъжност асистент или главен асистент, да е бил преподавател, да е бил член на научно-изследователски екип, да е имал художествено – творческа дейност (битността му като част от Комисията по културата на НС не се брои), да има доказани научни постижения, да е бил деен участник в научни форуми и много други. Мозъка става доцент в годината на встъпване на Герджиков като ректор 2015 г., като процедурата е започната 2 дни преди октомврийските избори през 2014 г., приключила е половин година по-късно, но новият ректор е имал достатъчно основания, за да прекрати отношенията на СУ с плагиата – доцент за 6 години управление на Алма Матер. ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!
Още повече, че е всеизвестна причината, поради която Медицинският университет в София отказа 3 години по-рано – през 2012 г. доцентура на Мозъка – беше си приписал 2 публикации на проф. Любомир Иванов като свои, надлежно изброени в „научните трудове” на Лъчезар Иванов. Тогава той не само не беше съден за престъплението, което се налага по закон, а се измъкна с нелепото обяснение за „техническа грешка”.
Документацията за доцентурата му в СУ на Мозъка също е ... сок от мозък.

Тя е посветена на електронния здравен картон, пълна с бисери като: „това е версия на традиционния амбулаторен картон”.
В текста има даже поезия в проза, например:
„хартиеният картон може да стои, потънал в прах, забравен в някой шкаф”,
а „при нужда лекарят разчита на личните спомени на човека за кръвната му група, тежки заболявания, алергии”.
Ако не ви звучи като научен труд, хеле за доцент в Алма Матер, вижте и това проникновение:
„независимо дали си у дома, на почивка, в командировка или в чужбина, имаш непрекъснат достъп до здравна информация”.
Още по-забавен обаче е текстът на рецензията на единствения кандидат за доцент в 133-годишния СУ, дело на професора с гръмкото име Цекомир Воденичаров. Освен, че изтъква ВЛАДЕЕНЕТО на руски и английски език на Иванов, в което се съмняваме,му приписва „добри комуникативни умения и много добри компютърни умения”.
Професорът изтъква на първо място невероятните умения на Иванов, който – не знаехме, бил работил и като пулмолог, в „мениджмънт на социално значимите заболявания”, та се питаме къде го в борбата срещу коронавируса.
Второто му завидно направление било „специфика на търсенето и предлагането на пазара на здравни услуги”, а ние си припомнихме разследването срещу него за конфликт на интереси с големи пари, получени от голямото застрахователно дружество Евроинс. Ставаше въпрос за хонорар от 131 000 лв., взет от холдинга, придобил и ЧЕЗ у нас, което има


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 24.11.2021 11:17

    При убийството на Милен Цветков синът-наркоман на Мозъка избяга от местопроизшествието, защо не е заловен и съден за дилърство на наркотици което лесно ще се докаже и като наркоман защо не е въдворен в комуна за лечение от тази зависимост ?

  • 006 в пандиза 24.11.2021 10:40

    Присъствието на Мозъка в НС ще се започни само с лобистките закони и дебелите рушвети и комисионни, които взе за тях. С тези закони се източва здравната каса в полза на частните болници и във вреда на обществото, което въпреки здравни осигуровки плаща многократно повече, и това на мизерния стандарт до който ни доведоха такива корумпирани и нефелни политице като този Мозък. Какъвто некадърен и подкупен политик, такъв и доктор е, въпреки че Герджиков му е осигурил всичко в СУ, даже и доцентура

  • 005 Anonimen 24.11.2021 10:06

    Мозъка ? Най голямото му постижение е създаването на клакьорската Пациентска организация начело с Хасърджиев с което унищожи пациентското движение и осигури безогледното крадене от НЗОК.Тази организация не е национална защото никога не изпълни критериите поставени от държавата за национлна представителност !

  • 004 Anonimen 24.11.2021 09:20

    Какъвто "професора",такъв и "Мозъка"!? Наистина ли ,ТОВА "светило" Герджиков ,ОЩЕ НЕ е ПОДАЛ ОСТАВКА???????????????

  • 003 нефелници 23.11.2021 18:25

    Герджиков няма моралното право да остане Ректор на СУ. Именно той го превърна в търговско дружество като настани всякаква измет, на която даже осигури и титли по втория начин и за това престижния някога СУ сега е на нивото на ЮЗУ, където се продават и купуват дипломи и хабилитации. Връх на падението на СУ и Герджиков е да се приема право без изпит, за това и павосъдната с-ма е безпрецедентно корумпирана и нефелна

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион