Свързани новини

23.11.2021 15:22

Да отпаднат ограниченията за бизнеса при висок процент ваксинирани

Видян 871 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да отпаднат ограниченията и помощта за бизнеса при условията на достатъчно висок процент на ваксинация на населението. Това се договориха партньорите в частта по преговорите за икономическата политика на новото правителство, предаде БНР.


Лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви:


„Това със затварянето, пускането, плащането на едни публични пари – трябва да престанат тези вълни. Не може на всяка вълна да ощетяваме бизнеса. От друга страна да плащаме едни ресурси, които са лимитирани – вместо да ги вкарваме в някакви целеви инвестиционни политики, просто да компенсираме факта, че не сме успели информирано, добре достатъчно, че единственият начин да се спасим оттук нататък е чрез ваксинация. Разбира се, с правото на избор, но информиран избор“.


Преговарящите групи на политическите сили, които ще се опитат да съставят кабинет, се договориха още минималната работна заплата да се определя като процент от средната за страната.


Да отпаднат ограниченията за бизнеса, но срещу достатъчен брой ваксинирани, предложиха в сферата "Икономика" на свой ред от "Демократична България".


Според Георги Ганев това е постижимо до края на първото тримесечие на следващата година:


"Което по наши сметки означава да се удвои темпът на ваксиниране от 20 000 на 40 000 човека на ден, тоест да се отиде към над 200 000 на седмица"


От "Демократична България" предлагат още преструктуриране на държавните предприятия.


Представителите на "Има такъв народ" предложиха да отпаднат делегираните бюджети в системата на образованието и да се преразгледат квотите във висшите учебни заведения.


От БСП отново заявиха, че имат готова визия за икономическата политика, която цели икономика на знанието и на високата добавена стойност. Димитър Данчев определи акцентите:


"Винаги сме били водени от желанието за икономически растеж, увеличаване на доходите на българските граждани, както и нов подход за иновации и интегриране на образованието с икономиката, науката и технологиите, насърчаване на инвестициите, борба с корупцията, подкрепа за малкия и средния бизнес и ефективно управление на държавните дружества."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 23.11.2021 18:11

    Ние от бизнеса ли сме луди или нещо не разбираме,но до сега не са обезщетени или ако са с мижавите пари на Бойко Борисов пари,но сега видете ли ще се дават пари или облекчения но срещу ваксинация.Нещо пак говорим за зло-по-малкото,а не за свободен избор и свободно движение на бизнеса.Т.Е., или си ваксинирате пресонала,или няма бизнес за вас.Къде е разликата.Ще ви кажа-ако има локдаун-държавата трябва да дава помощи на бизнеса,а пари-няма.И сега почваме с триковете за ваксинирани и не,само да избегнем директните отговорности и плащания.СРАМОТА,още не сте почнали и право в пропаста.

  • 001 Anonimen 23.11.2021 17:10

    дрън дрън та пляс, всичко им било зависело от ваксинирането, официално починали в БГ от ваксини 81 човека, а неофициално получават тежки странични явления и никой не ги пита колко са вече тези инвалиди. Ако това ще дрънкат, горката икономика я пиши бегала - жалки васални ваксаджии

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева