01/02

Свързани новини

23.11.2021 13:47

Ще остане ли бг водата непречистена заради рекет от институции върху семеен бизнес?

Видян 4675 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Хлорът, ферихлоридът и алуминиевия сулфат може да не звучат като нещо насъщно, но всъщност чрез тях се пречистват водите за пиене и отпадните води в България, а рекет на институциите върху семеен бизнес, свързан с производството и съхранението на тези вещества заплашва страната да се отрови – населението, почвите, насажденията. ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!


 Ето и цялата история:
През март 2010 г. олигархичното семейство Баневи спира приватизирания от него комбинат Полимери в Девня и семейната фирма Континвест става единственото предприятие, което внася, съхранява и снабдява с хлор всички ВиК дружества в България, включително любимата Софийска вода. Това е надушено от старата власт и тя започва опити да превзема дружеството.
През 2011 г., след като е подадено искане за комплексно разрешително до МОСВ, срещу неговите инсталации, които се намират на площадката на някогашния химически соцгигант Ямболен е подаден фалшив сигнал за изтичане на хлор и замърсяване на атмосферата. Прокуратурата разследва и установява, че трябва да бъде прекратено досъдебното производство, тъй като авария просто не е имало.
Когато тази атака не успява, местни бизнесмени започват уж случайно да се срещат с притежателите на инсталацията и да ги предупреждават, че ако не се приберат в София, не ги чака нищо добро. Бизнесмените обаче развиват бизнеса си, назначават 68 работници, започват и производство на алуминиев сулфат, и на ферихлорид.
Междувременно се е появил конкурент от Пловдив, в традиционния си лобистки стил старата власт променя закона с оправданието за налагане на еврокритерии
и екоминистерството се сеща да изиска „актуализиране” на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.11.2021 09:28

    ЗАЩО ,ЛАБОРАТОРИИ за ГРИП ,колкото щеш,а ЛАБОРАТОРИИ за КОНТРОЛ КАЧЕСТВОТО на ХРАНИТЕ и ВОДИТЕ ,почти ЛИПСВАТ????????????????????? СКЪПИ били МАТЕРИАЛИТЕ за КОНТРОЛ,ами НАМАЛЕТЕ ги де "другари и господа",НАМЕРЕТЕ ПО-ЕВТИНИ,КОЛКО,КОЛКО,КОЛКО "професори" има само в България??????????????? За КАКВО ни са???????????????????????????

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби