Свързани новини

22.11.2021 18:00

Как победата за Радев стана загуба за Нинова: 96 към 2

Видян 4918 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентският тандем на Румен Радев или Илияна Йотова спечели убедително втори мандат с почти двойна преднина на балотажа в неделя срещу подкрепяните от ГЕРБ-СДС Анастас Герджиков и Невяна Митева, сочат резултатите на ЦИК при 100% обработени протоколи.  За победителите са гласували общо 1 537 347 избиратели или 66,70% от упражнилите правото си на вот. Това е повече от гласувалите за Продължаваме промяната (ПП), ГЕРБ и БСП взети заедно на отминалите избори за НС преди седмица. Герджиков събра 733 307 души или 31,82%, а други 34 092 или 1,48% заявиха, че не подкрепят никого.
Най-много гласове за Радев са дошли от избирателите на Левицата, формацията Кирил Петков, Има такъв народ (ИТН) и Демократична България (ДБ), сочат данните на Галъп. 96% от електората на Столетницата избра действащият държавен глава, въпреки кампанията срещу него от страна на Корнелия Нинова. Само тук 2% отидоха за проф. Герджиков и още толкова без подкрепа за никого.
Напомняме, че в седмицата между двата тура соцлидерът в оставка открито атакува Радев, с което оказа оказа „в противниковия отбор”. В деня на вота самият Герджиков цитира Нинова, а тя захапа държавния глава когато отиде до урните към 17ч. Но в партията и хората явно са на различно мнение и й дадоха пореден вот на недоверие. Освен това, за разлика от миналите избори за президент, тя дори не посмя да стъпи в щаба, който беше в НДК, където се събраха доста хора като Кирил Добрев, Весела Лечева, които бяха на същото място като преди 5 години, защото дейно работиха за успеха на Радев.
Огромна се оказа и подкрепата за Радев-Йотова от страна на избирателите ПП - 91%.  При ИТН –този дял е  89%,  а при ДБ 70%. При симпатизантите на Възраждане подкрепата за действащата президентска двойка е 72%.
  Проф. Герджиков се оказа избор само за електората на ГЕРБ - 88%, и този на ДПС - 69%. Но и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за