Свързани новини

21.11.2021 19:50

Румен Радев печели президентските избори с 63.9%: Алфа Рисърч, с 65,8% : Галъп

Видян 2333 пъти | Коментари 8
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С уверена победа за действащата президентска двойка Румен Радев и Илияна Йотова завърши вторият кръг от надпреварата за Дондуков 2.


 Радев печели балотажа за президент с 63.9%. Това показва екзитпола на агенция Алфа Рисърч към 19 ч. Анастас Герджиков остава на второ място 33.1% от гласовете на избирателите.3% са гласували с опцията "Не подкрепям никого".  

Данните на екзитпола на Галъп към 20 часа сочат, че Радев и Йотова получават 65,8% от гласовете.

За Анастас Герджиков и Невяна Митева са гласували 31,4 на сто от отишлите до урните.

Опцията „Не подкрепям никого“ са избрали 2,8% от гласувалите.


Цял ден процентите от екзитполовете се движиха около стойностите в проучването на 19’ дни в седмицата преди балотажа - близо 30% повече спрямо Герджиков-Митева.

Напомняме, че такава беше и прогнозата на нашето собствено проучване в София, което се оказа единственото публикувано в навечерието на втория тур - 65,04% за Радев и 34,96% за кандидата на ГЕРБ-СДС.

Избирателната активност е около 30 процента по данни на ЦИК, според когото населението е равно на броя на избирателите т.е. реалните проценти са поне 15 повече от измерваните.


Снимка: novini.bg


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Снежана Арсова до "Гочето" 22.11.2021 00:34

    Троле, българското хора не е просташко. Това е нашата традиция.Избрахме президент на България. Десислава Радева 5 г. се среща с хора, което не тръби като някои, има си каузи за децата, за образованието, за нова концертна зала и си ги реализира. А споменатите от Вас хора не са свита никому, понеже всички се справят извън хранилката на партията, на която са жалкарите на Нинова - хора без професия и без трудов стаж извън кулоарите. Вместо БСП, те очевидно са поели организацията на изборите, защото е ясно, че президентът няма структури, на които да разчита. Най-хубавото от всичко са данните: 99% от гласувалите за БСП подкрепят Радев, 1% окупаторката Нинова. Прости факти. А ти гледай дали ще ти плати, че фалира и скоро ще си ходи откъдето е дошла - по врачанските села

  • 007 Гочето 22.11.2021 00:01

    Защо не публикувате снимки и коментар на просташката веселба на щаба на президента? Пир по време на чума. Десислава Радева не се срещна веднъж с хора за 5 години. Не благоволи веднъж да стисне ръка на някой обикновен българин. Да не говорим да се хване на хоро с простосмъртни. Намери за удачно да я повлече патката Лечева.Тя, последната, е известна, че си знае само това. Тръс-Тръс дебелия гъз на "другарски" хора. Къде му е акъла на Радев да остави на селска почерпка за персонала съпругата си?! Защото е ясно, че Лечева, Кирил Добрев, Копринков и Ко са персоналът. Радев и Йотова не се веселят със слугите. Те са на друго място, с правилните хора.

  • 006 Anonimen 21.11.2021 22:05

    Аман от тия агенции подлоги : https://www.lentata.com/page_23919.html

  • 005 Густо майна фелибето 21.11.2021 22:04

    Каквото щете да си приказвате, но все пак в народа е останал, макар и малко някакъв акъл. Сувереана си избра по-малкото зло.

  • 004 Спиридон Девойкин 21.11.2021 21:59

    Избирателната активност вече е около 34.01 процента!

  • 003 иВан Гог-ов 21.11.2021 21:50

    ДПС И ОПГ ГЕПИ ОПУКАХА ОЩЕ 200-300 “МЕЛЕЙЬОНА“ КИНТА, ЗА КУПУВАНЕ НА 'ТУРИСТИ', ЗА ОНЯ ДЕТО ДУХА В ГОРАТА :-).

  • 002 ИЗБРАХА ГО 15% ОТ ВСИЧКИ ИМАЩИ ПРАВО НА ГЛАС! 21.11.2021 20:24

    Каква жалка позорна „победа“ има тоя, дето бил с вас, едва с 15%, айде да са и 20%, от общия брой на гласоподавателите! Позорно фиаско в наредения мач от Херо Мустафа с пуснат срещу него УМИШЛЕНО „втора Цецка Цачева“. Инстинктът на народа проработи и този път, както с ваксините, и той отказа да участва в това режисирано „соаре“. При убийствено ниска избирателна активност – 25% ... Както и миналата неделя, така и сега – и то с още по-категоричен отказ да гласува – българският народ в огромното си мнозинство показа, че е отвратен от всички, начело с Румен Радев. Избраха го всъщност смешните 15% от всички имащи право на глас в България. Което означава тотален шамар на взелия се насериозно солташак на Херо Мустафа, решил, че като разбие де що има партия, създаде пластмасов политически продукт на харвардските измамници, предаде де който се сетите, стане пак президент с цената на всичко, за да служи на „синергията с дневния ред на САЩ“ е хванал Господ за шлифера. Сега пак всякакви дежурни „спец“-ове /мало/умни ще се питат – аууу, защо тоя народ не гласува, просто защото по телевизиите де що кретен има – него го пускат да „анализира“. А истината е простичка: ОГРОМНА ЧАСТ ОТ НАРОДА Е ОМЕРЗЕН, ОТВРАТЕН И НЕ ЖЕЛАЕ НИКОЙ ОТ ТИЯ „ПОБЕДИТЕЛИ“ ДА ГО УПРАВЛЯВА. ОТВРАТЕН Е И ОТ РУМЕН РАДЕ Но не вижда никой нов играч, достатъчно честен, за да му повярва, за да излезе и да гласува. Целия НАРЕДЕН МАЧ ОТ ХЕРО МУСТАФА И КОМПАНИЯ тепърва ще доведе зловещ цирк, чийто край ще свърши след няколкото месеца с камъне и дърве. Да честитим на онези, които ще бъдат пометени.

  • 001 Anonimen 21.11.2021 20:21

    Избирателната активност е около 25 процента!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци